- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Με στόχο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την επίδραση των ηχητικών δονήσεων και της μουσικής στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία και με τις βασικές αρχές της ήχο – ιαματικής & θεραπείας και της μουσικοθεραπείας, αρχίζει  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Sound Healing & Therapy Essentials».

Πού βασίζεται το πρόγραμμα

Το Sound Healing & Therapy βασίζεται στη χρήση του ήχου και της μουσικής με στόχο την ίαση.

Τι προσφέρει η μουσικοθεραπεία στην υγεία

Προσφέρει τη δυνατότητα θεραπευτικής αγωγής χωρίς φαρμακευτικά σκευάσματα, είναι σχετικά εύκολη στην εφαρμογή και δεν έχει παρενέργειες, εφόσον εφαρμόζεται με γνώση και τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η ιστορία του Sound Healing & Therapy

Το Sound Healing & Therapy είναι μία αρχαιότατη μορφή θεραπευτικής αγωγής. Έχει εκτενέστατα χρησιμοποιηθεί στους αρχαίους πολιτισμούς της Κίνας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ινδίας, όπως μαρτυρούν αρχαιολογικά ευρήματα, γραπτά και διασωθείσες μαρτυρίες, μύθοι και παραδόσεις. Αναφορές στην ευεργετική επίδραση του ήχου και της μουσικής υπάρχουν στα κείμενα όλων των πολιτιστικών και θρησκευτικών παραδόσεων.

Από το δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα, η μουσικοθεραπεία επανήλθε στο προσκήνιο σαν θεραπευτική προσέγγιση και χρησιμοποιείται ευρέως σαν συμπληρωματική υπηρεσία στον χώρο της υγείας.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία

Το Sound Healing & Therapy λειτουργεί με βάση τις αρχές της αντήχησης και του συντονισμού – συγχρονισμού (entrainment).

Μετά από έρευνες, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένες ηχητικές συχνότητες σχετίζονται με συγκεκριμένα σημεία και όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η εκπομπή αυτών των ηχητικών συχνοτήτων και ο συντονισμός με την ιδιοσυχνότητα των αντίστοιχων οργάνων, βοηθά στην ανακούφιση και σε πολλές περιπτώσεις στην ίαση των οργάνων αυτών, χωρίς τη χρήση χημικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο επανασυντονισμός – συγχρονισμός (entrainment) των βιορρυθμών του ανθρώπινου οργανισμού με τη βοήθεια του μουσικού ρυθμού, έχει επίσης αξιοσημείωτα ευεργετικά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Με τη χρήση του ήχου και της μουσικής επιτυγχάνεται μία ολιστική ευθυγράμμιση του ανθρώπινου οργανισμού και η επαναφορά της υγείας και της ευεξίας.

Διάρκεια προγράμματος

Η διάρκεια του εισαγωγικού προγράμματος είναι τριάντα ώρες (δέκα τρίωρα μαθήματα).

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μουσικούς, ηχολήπτες, μουσικούς παραγωγούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, επαγγελματίες στον χώρο της υγείας (γιατρούς, ψυχολόγους), θεραπευτές (φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές), θεραπευτές που προσεγγίζουν ολιστικά την υγεία, εκπαιδευτικούς και γενικότερα ανθρώπους για τους οποίους ο ήχος ή η μουσική αποτελεί σημαντικό εργαλείο της δουλειάς τους.

Το πρόγραμμα όμως απευθύνεται και σε ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον ήχο και τη μουσική για την προσωπική τους εξέλιξη.

Στόχος του προγράμματος μουσικοθεραπείας

Μετά το πέρας του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τις θεμελιώδεις αρχές ηχοθεραπείας και μουσικοθεραπείας και θα έχουν πρακτικά εργαλεία στο ρεπερτόριό τους και συγκεκριμένες τεχνικές, άμεσα εφαρμόσιμες, είτε για αυτόνομη χρήση είτε για ενσωμάτωση στην πρακτική τους.

Απαιτούμενες γνώσεις μουσικής: βασικές.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • Βασική θεωρία του Ήχου (Αντικειμενικά / Υποκειμενικά χαρακτηριστικά)
  • Ανθρώπινη ακοή (Φυσιολογία / Λειτουργία)
  • Βασικές Αρχές Ήχο ιαματικής & Θεραπείας (Συντονισμός / Συνήχηση / Ιδιοσυχνότητες / Iso principle)
  • Τα ιαματικά στοιχεία της Μουσικής (Πώς η μουσική επηρρεάζει την ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία)
  • Ενεργειακά Κέντρα (Χαρακτηριστικά / Τονικότητες / Φωνήματα)
  • Μουσικά Διαστήματα (Ορισμοί / Ενεργειακή ερμηνεία)
  • Ρυθμός (Χρήση / Τempo)
  • Αρμονία (Τρόποι / Συγχορδίες)
  • Επιλογή / Παραγωγή θεραπευτικής μουσικής & ηχοτοπίων
  • Ανθρώπινη φωνή ως όργανο θεραπείας (Ισοκράτημα, toning, throat singing)
  • Binaural / Isochronic beats (Θεωρία, εφαρμογές)

 

Εισηγητής

Εισηγητής στα σεμινάρια είναι ο Δημήτρης Ψύχας, που είναι Μουσικός, Ηχοθεραπευτής, Μουσικοθεραπευτής και Παραγωγός Θεραπευτικής Μουσικής.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sonic Alignment

Κομνηνών 26, Πειραιάς, 18755

Tηλ.: 210-4316230

Κιν.:6978-844495

e-mail: demetriopsychas@gmail.com και demetriopsychas@yahoo.com

http://www.sonicalignment.com

https://www.facebook.com/sundaram.demetriospsychas?fref=ts

https://www.facebook.com/SonicAlignment?fref=ts

 

 

- Διαφήμιση -