- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων, με αφορμή τη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Σχιστό, επισημαίνει με γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκτιμώντας ότι είναι σημαντικό από πλευράς κυβέρνησης να διαβουλεύεται με την τοπική αυτοδιοίκηση και να μην λαμβάνονται μονομερώς αποφάσεις.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά:

 

«Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες μια ζοφερής πραγματικότητας. Βλέπουμε κάθε μέρα να χάνονται ζωές, να χάνονται παιδικές ψυχές και να ξεκληρίζονται οικογένειες, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια την πατρίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Οι ακρίτες νησιώτες κυρίως και όλοι οι Έλληνες που έχουμε βιώσει την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, προσπαθούμε με κάθε τρόπο και παρά τις δυσκολίες που έχουμε ως χώρα, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Θα πρέπει οι Δήμαρχοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνδράμουμε ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Δεν είναι λύση το μακριά από εμάς και όπου θέλει.

 

Όμως την ίδια στιγμή είναι σημαντικό η Κυβέρνηση από την πλευρά της να διαβουλεύεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην λαμβάνει μονομερώς αποφάσεις, όπως συνέβη με το στρατόπεδο στο Σχιστό. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια προς την επίλυση του προβλήματος, αφού το στρατόπεδο είναι εκτός του αστικού ιστού, όμως δεν θα πρέπει ένας τέτοιος χώρος να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα από αυτά που μπορεί.

 

Το θέμα δεν είναι μόνο λειτουργικό είναι κυρίως ανθρωπιστικό, αφού θα απαιτηθεί και η ανάλογή ιατρική φροντίδα και μέριμνα. Είναι ανάγκη το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συνεννόηση και διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, προκειμένου αφενός να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αφετέρου να μην διαταραχθεί η ζωή των πόλεων μας».

- Διαφήμιση -