- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ) κατέθεσε πρόσφατα πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία ζητούσε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με την παραπάνω νομοθετική διάταξη προτάθηκε η μετάταξη των υπαλλήλων κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν, ενώ όσον αφορά τις δαπάνες μισθοδοσίας προτάθηκε να καλυφθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση συμμερίστηκε την πρόταση της ΚΕΔΕ και έλαβε την απόφαση για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο όπως δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρώτα μένει να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση.

Γενικά πάντως η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιλαμβάνει 1.700 δημοτικούς αστυνομικούς από τους 2.868 που είχαν τεθεί συνολικά σε διαθεσιμότητα.

Στόχος της επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων καθώς και η ασφάλεια των κατοίκων. Μεταξύ των βασικών αρμοδιοτήτων των δημοτικών αστυνομικών είναι και ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων και ο έλεγχος τήρησης των διατάξεων σχετικά με την ηχορύπανση, την καθαριότητα, την άρδευση και την αποχέτευση.

- Διαφήμιση -