- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ο Άλιμος, η παραλιακή περιοχή που αγκαλιάζει η θάλασσα και ο ήλιο όλες τις εποχές του χρόνου και επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης των Νοτίων Προαστίων, είναι η ιδανική επιλογή για έναν χαλαρωτικό περίπατο δίπλα στη θάλασσα.

Ανάμεσα στη βουή των αυτοκινήτων και το άγχος της καθημερινότητας ο Άλιμος προσφέρει μικρές παύσεις γαλήνης και ξεγνοιασιάς.

Η καταγάλανη θάλασσα, παίζει με τα πρώτα σκιρτήματα του ήλιου, απελευθερώνοντας λάμψεις και μικρές αχτίδες φωτός.

ALIMOS11

 

Το βλέμμα και ο νους ταξιδεύουν στα πέρατα της θάλασσας, όπως ακριβώς ταξιδεύει και το ελαφρύ αεράκι στην επιφάνειά της, «ξυπνώντας» την από την ηρεμία και ζωγραφίζοντας με τα νερά της μικρούς σχηματισμούς που αλλάζουν γρήγορα μορφή και ένταση.

 

Ένας κολυμβητής, με την είσοδο της «διστακτικής» άνοιξης χάνεται στο βάθος της θάλασσας, απλώνει τα «φτερά» του και την αγκαλιάζει άλλοτε με ταχύτητα και άλλοτε με ρυθμό αργό, νωχελικό. Το μυαλό με αυτή την εικόνα αναστατώνεται, φέρνει στο νου τα καλοκαιρινά παιχνίδια και τις ξέγνοιαστες στιγμές που ζωντανεύουν από το παρελθόν.

alimos2

Το μάτι συνεχίζει να «ταξιδεύει» στη συνέχεια της θάλασσας, τον γαλανό ουρανό, ο οποίος έχει πάντα μικρά σύννεφα να τον συντροφεύουν και να του υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα. Η παλέτα των χρωμάτων στον ουρανό του Αλίμου, συμπληρώνεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

toxo

Τα βότσαλα και τα μικρά βραχάκια της παραλίας, προσφέρονται στους «ταξιδιώτες» για να ατενίσουν καλύτερα το τοπίο που απλώνεται γύρω τους. Και φυσικά με την παρουσία τους θυμίζουν την πιο άγρια και απόκρημνη πλευρά της φύσης που όμως πάντα παραμένει όμορφη.

vraxos1

Όμως σε μια βόλτα στην παραλία του Αλίμου ποτέ δεν θα είστε μόνοι. Το ζωικό βασίλειο με κύριους εκπροσώπους τις πάπιες και τα περιστέρια που τριγυρνούν στην άμμο, βρίσκονται εκεί για να απολαύσουν και εκείνα την θάλασσα χωρίς τις ενοχλήσεις των λουόμενων.

papia

Στον Άλιμο με φόντο τη θάλασσα θα κάνετε ένα ανοιξιάτικο ταξίδι στην φύση, που αρχίζει να διώχνει από πάνω τις τα σκούρα χρώματα του χειμώνα.

Πηγή φωτογραφιών: www.2steps.gr

 

- Διαφήμιση -