- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η σεξουαλική πράξη εκτός από βιολογική ανάγκη του ανθρώπου αποτελεί και απόλαυση, όπως έχουν αποδείξει πρόσφατες μελέτες των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Ράτγκερς στο ΝιουΤζέρσι.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της μελέτης κατά τη κορύφωση της σεξουαλικής πράξης ενεργοποιούνται μία σειρά από τμήματα του εγκεφάλου, κυρίως στις γυναίκες, που σχετίζονται όχι μόνο με την ικανοποίηση και την ηδονή αλλά και με τη χαρά και τη μνήμη.

Η «θαυματουργή» δράση του οργασμού στον οργανισμό δεν σταματάει όμως μόνο εκεί. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η σεξουαλική διέγερση προκαλεί μούδιασμα και έτσι το γυναικείο σώμα δεν αισθάνεται τον πόνο. Η αναλγητική αυτή δράση ισοδυναμεί με τριπλή δόση μορφίνης ως παυσίπονο, έχουν ισχυριστεί οι μελετητές.

orgasmos2

Μερικά λεπτά, όσο διαρκεί συνήθως η σεξουαλική πράξη, αρκούν σύμφωνα με την έρευνα για να χαλαρώσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό από το στρες ή το αίσθημα φόβου. Οι γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξ αποβάλλουν τα αρνητικά συναισθήματα από τον εγκέφαλό τους ενώ οι άντρες επιτυγχάνουν την χαλάρωση κυρίως μετά τον οργασμό.

Το σεξ εκτός από τη σωματική επαφή δημιουργεί και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συναισθηματική επικοινωνία των δύο συντρόφων. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη σεξουαλική επαφή παράγεται η ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ουσιαστικά κάνει τα τους ερωτικούς συντρόφους πιο ευάλωτους και συναισθηματικούς. Η ορμόνη αυτή παράγεται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες στις γυναίκες γι’ αυτό το λόγο αισθάνονται και μεγαλύτερο συναισθηματικό δέσιμο μετά το τέλος της πράξης. Στους άντρες από την άλλη πλευρά παράγεται η ορμόνη ντοπαμίνη, η οποία ονομάζεται και ορμόνη της ευχαρίστησης.

Γενικά, όλη η σεξουαλική πράξη, από τα φιλιά και τα χάδια μέχρι και τον οργασμό προσφέρει ευεξία, χαρά και μεγάλη ικανοποίηση, καθιστώντας την απαραίτητη «ανάγκη» του οργανισμού.

- Διαφήμιση -