- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η παραλιακή Αττική, η περιοχή με την κατεξοχήν τουριστική ανάπτυξη και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τουρισμού της Ελλάδας, διαθέτει πολλούς ενεργούς ιστιοπλοϊκούς ομίλους καθώς και εταιρείες που οργανώνουν εναλλακτικές διακοπές τουριστών με ιστιοπλοϊκά.

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της παραλιακής Αττικής είναι ότι διαθέτει άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και τις κατάλληλες υποδομές (μαρίνες, λιμάνια), αποτελώντας μοχλό ενίσχυσης του τουρισμού και πολύτιμο εργαλείο για την ανάδειξη των ακτών της Αττικής σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη, ανέκαθεν αποτελούσαν πηγή πλούτου και θαλάσσιου τουρισμού για την Ελλάδα, όμως ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες ο θαλάσσιος τουρισμός γνωρίζει μεγάλη άνθηση και στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία με τη σειρά της τοποθετεί ένα ακόμα λιθαράκι στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

istioploia

Η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας και της τοπικής οικονομίας των παραλιακών περιοχών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχει εύκολη πρόσβαση με το ιστιοπλοϊκό στις πολυπληθείς μαρίνες της Αττικής, όπως στη Μαρίνα Φλοίσβου, Ζέας, Αλίμου, Γλυφάδας και Βουλιαγμένης, καθώς και στο γεγονός ότι υπάρχουν κοντινά νησιά, όπως αυτά του Αργοσαρωνικού, τα οποία είναι προικισμένα με όμορφες παραλίες και εντυπωσιακά τοπία που ευνοούν την περιήγηση με σκάφος.

Ο Πειραιάς, το στολίδι των Νοτίων Προαστίων, με τη στρατηγική του θέση, αποτελεί το ορμητήριο και τη βάση εκκίνησης για εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι ξεκινούν κρουαζιέρες με ιστιοπλοϊκά ή σκάφη είτε για κοντινούς είτε για μακρινούς προορισμούς εντός της Ελλάδας, όπως την Εύβοια, το Αιγαίο ή τις Σποράδες. Οι υποδομές του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έρχονται να απολαύσουν τον καλοκαιρινό ήλιο και τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, βιώνοντας την εμπειρία του ταξιδιού στο κατάστρωμα του ιστιοπλοϊκού.

peiraiaw

Στις πανέμορφες αττικές ακτές εκτός από μια πληθώρα υπηρεσιών γιώτινγκ υπάρχουν και οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν νέους «μαθητές» που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά και τον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Στον Πειραιά, στο Παλαιό Φάληρο, στην Καλλιθέα, στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στο Ελληνικό υπάρχουν ενεργοί ναυτικοί όμιλοι, οι οποίοι προσφέρουν μαθήματα για να διδάξουν την τέχνη της ιστιοπλοΐας και διοργανώνουν αγώνες, στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Μάλιστα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς θα πραγματοποιήσει φέτος ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Platu25, στο Φαληρικό Όρμο από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία ενός ταξιδιού με το ιστιοπλοϊκό στα καταγάλανα νερά της Αττικής είναι μοναδική, διότι μέσα από την αλμύρα και τον ήλιο της θάλασσας αποκαλύπτεται στον ταξιδιώτη ένα μαγικό τοπίο των νησιών του Αργοσαρωνικού όπως η Αίγινα, η Ύδρα, ο Πόρος, το Αγκίστρι αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας.

peiraias

 

- Διαφήμιση -