- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

H  νέα χρονιά ξεκινά με πολλές προσδοκίες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς υπάρχει η ελπίδα πως θα μπορέσε να λυθεί το ασφαλιστικό χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ασφαλισμένους, θα πάρουν τον δρόμο τους τα κόκκινα δάνεια και το αγροτικό, ώστε τελικά να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Στόχος για το πρώτο εξάμηνο του 2016, για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, είναι να τερματίσουν τα capital controls, που φρενάρουν την οικονομία και δεν επιτρέπουν αναπτυξιακές ανάσες, και να ανοίξει ο διάλογος για τη δευθέτηση του χρέους.

Πάντως, αν και το κλίμα στην Ευρώπη δείχνει μια κάποια απαγκίστρωση από τη μνημονιακή αντίληψη και τη λιτότητα, με την άνοδο αριστερών δυνάμεων σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιπαλέψει την κόπωση του εκλογικού σώματος και την αυξανόμενη δυσπιστία.

Απόδειξη, η τελευταία δημοσκόπηση της MRB, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό που αγίζει το πενιχρό 33,3%, με τους 4 στους 10 ερωτηθέντες να αρνούνται να επιλέξουν κάποιον πολιτικό σχηματισμό και τη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. να εξανεμίζεται στο 0,7% (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 17%, Ν.Δ.: 16,3%)

 

- Διαφήμιση -