- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, το Attica Coast κάνει ένα αφιέρωμα στην ανοιξιάτικη φύση της παραλιακής Αττικής, όπως την έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Οι εικόνες τραβηγμένες σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία του πλανήτη, υπενθυμίζουν τη μοναδικότητα της παραλίας.

aktines

Η εναλλαγή του ήλου και της συννεφιάς είναι ένα συχνό φαινόμενο την άνοιξη. Ωστόσο τα σύννεφα που «λούζονται» από τις ακτίνες του ήλιου προσφέρουν ένα θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και γοητείας βάφοντας με ανταύγειες τον ουρανό πάνω από τη θάλασσα της Βουλιαγμένης.

hlios faliro

Σε μια άλλη πλευρά της παραλίας ο ήλιος στέκει φωτεινός λίγο πριν βουτήξει στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Φαλήρου. Το βλέμμα χάνεται στον απέραντο ορίζοντα που σαν καμβάς χρωματίζεται από τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου. Η ζεστή ατμόσφαιρα της ημέρας χάνεται παρέα με τον ήλιο, ενώ το βραδινό θαλασσινό αεράκι παίρνει σειρά για να δροσίσει τους κατοίκους της περιοχής

glyfada epifaneia3

Σε μια επίσκεψη στις παραλίες της Γλυφάδας, ο χρόνος σταματά, η βουή της πόλης χάνεται σε μια εκκωφαντική ηρεμία και το μόνο που ακούγεται είναι ο παφλασμός του κύματος, που σκάει στα βότσαλα. Τα μάτια χάνονται στα σχήματα και τους κυματισμούς της καταγάλανης θάλασσας ενώ ενίοτε «βυθίζονται» πιο βαθιά, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι κρύβεται στο βυθό, στα πετραδάκια και πίσω από τα μικρά βραχάκια.

glyfada epifaneia2

Λίγο μακρύτερα, στη Βάρκιζα, η θάλασσα ταξιδεύει μαζί με το ελαφρύ ανοιξιάτικο αεράκι, παίρνοντας διαφορετικά σχήματα και χρώματα κάθε στιγμή. Με το βαθύ πράσινο χρώμα της, μοιάζει σαν σμαράγδι, σαν πολύτιμος λίθος. Τόσο πολύτιμη είναι πράγματι η θάλασσα και για τη ζωή των κατοίκων της παραλιακής.

prasino kyma varkiza

Στον Άλιμο η θάλασσα δείχνει το σκληρό πρόσωπό της,  καθώς δεν έχει ακόμα συμφιλιωθεί με τον ερχομό της άνοιξης. Οι μικροί βράχοι νιώθουν την «οργή» της αλλά στέκονται εκεί αμέριμνοι και σταθεροί σαν να περίμεναν αυτή της την αντίδραση. Λίγο πιο δίπλα όμως η φύση «οργιάζει», οι ανθισμένες παπαρούνες και οι πρώτες μαργαρίτες μαρτυρούν την έναρξη της άνοιξης, πλημμυρίζοντας την εικόνα με χρώματα και ανταύγειες που αποσπούν το βλέμμα από την συννεφιασμένη θάλασσα.

alimos kyma

alimos paparouna

Πάντως η εικόνα του πυρακτωμένου ήλιου λίγο πριν «σβήσει» στη θάλασσα αξίζει να ειδωθεί από τον Πειραιά, από το κατάστρωμα ενός πλοίου που μόλις σήκωσε την άγκυρά του για ένα ακόμα ταξίδι. Εκεί η επαφή με τον ήλιο και θάλασσα είναι άμεση, προσωπική, βαθιά. Η απογευματινή περιπλάνηση στην παραλία αποκτά κάτι το συναρπαστικό ενώ ταυτόχρονα παρασύρει τον επισκέπτη σε έναν εντελώς καινούριο κόσμο.

katastrwma

 

Φωτογραφίες: www.2steps.gr

 

 

- Διαφήμιση -