- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η φετινή κεντρική παρέλαση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα εορταστικό, με τους πολίτες και τους επισήμους να δίνουν από κοινού το σύνθημα για εθνική ομόνοια, ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και στα Νότια Προάστια θα γίνει σε κλίμα ανανέωσης αλλά πάντα με θεμέλιο την πίστη και την αγάπη για την πατρίδα.

Γενικά ο εορτασμός των εθνικών επετείων καλλιεργεί την πατριδογνωσία, τη γλώσσα και την ιστορία, ενώ επίσης αποτελεί μια καλή ευκαιρία να θυμούνται οι νεότεροι εκείνους που θυσιάστηκαν για τις υψηλές αξίες και για την ίδια την πατρίδα.

Το “τότε” και το “τώρα” αναβιώνει μέσα από τις παρελάσεις, οι οποίες φαίνεται πως στο πέρασμα του χρόνου αν και έχουν αλλάξει στην εικόνα, διατηρούν ζωντανή την εθνική μνήμη.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, θέλοντας να τιμήσει την Επανάσταση του 1821, καλεί όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας. Τότε όπως και τώρα οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις παραδοσιακές τους φορεσιές θα υψώσουν την ελληνική σημαία και θα παρελάσουν προς τιμήν του αγώνα των προγόνων μας.

25 martiou

Η ενιαία παρέλαση των σχολείων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθεί στη Βάρη, εφόσον ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου έγινε στη Βούλα, όπως ανακοινώθηκε. Η γαλανόλευκη σημαία θα κυματίσει στον ουρανό και οι μαθητές με βήμα ρυθμικό και συντονισμένο θα αποδώσουν τιμές στους Έλληνες ήρωες. Μια εικόνα από το παρελθόν αποδεικνύει πόσο διαχρονική είναι η ανάγκη να τιμώνται οι εθνικοί επέτειοι.

parelaseis palia

Με επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παραδοσιακούς χορούς και παρελάσεις θα γιορτάσει και ο Δήμος Αλίμου την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, στο άνω Καλαμάκι. Συγκρίνοντας την εικόνα των μαθητών του τότε και του τώρα βλέπουμε ότι σε κάθε επέτειο η εθνική μνήμη ξαναζωντανεύει προκειμένου να διατηρηθεί από γενιά σε γενιά.

palia

 

- Διαφήμιση -