- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η ψυχαγωγία τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους δήμους, ιδιαίτερα για τους παραλιακούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στα προγράμματά τους θαλάσσια αθλήματα. Η παραλία με την παρουσία των παιδιών αποκτά άλλη μαγεία!

Χθες Πέμπτη το πρωί, στο Ράλλειο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο διεξήχθη το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών, που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Σε αυτό παραβρέθηκε η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας στους αγώνες νέων Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου και ο πρωταθλητής Κωπηλασίας κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, οι οποίοι και πραγματοποίησαν εργομετρικό έλεγχο στα παιδιά, με στόχο να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους στην κωπηλασία.

IMG_2977Χοροκίνηση, γυμναστική, μπάσκετ, καράτε 

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις περιόδους ανά δεκαπενθήμερο. Σε κάθε περίοδο συμμετέχουν 150 παιδιά, τα οποία γυμνάζονται, απασχολούνται δημιουργικά και διασκεδάζουν. Τα ημερήσια μαθήματα περιλαμβάνουν χοροκίνηση, χειροτεχνία, γυμναστική, μπάσκετ, μαθήματα καράτε. 

Επιπλέον η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διοργανώνει επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση των παιδιών. Ήδη παιδιά έχουν επισκεφθεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Γουλανδρή αλλά και το αθλητικό κέντρο του  Άγιου Κοσμά για αθλοπαιδιές. Σύντομα θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και άλλα αξιοθέατα της πόλης.  

«Τα παιδιά του Πειραιά ψυχαγωγούνται και έρχονται σε επαφή με τα αγαπημένα τους αθλήματα, μέσα από το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ΚΟ.Δ.Ε.Π.», τονίζει η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου και συνεχίζει: «Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά, να κοινωνικοποιούνται, να κάνουν φίλους, να διασκεδάζουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. πέρα από τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα που έχουν ως στόχο να δώσουν χαρά και χαμόγελα στα παιδιά μας».  

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον Πειραιά, μαζί με τα παιδιά», δήλωσε από τη πλευρά της η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας στους αγώνες νέων Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου, επισημαίνοντας ότι τα δύο εργόμετρα ουσιαστικά αποτελούν προσομοίωση της κωπηλασίας: «Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική διαδικασία για τα παιδιά, μπορούμε να ανακαλύψουμε ταλέντα στην κωπηλασία. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να στρέφονται από μικρή ηλικία στον αθλητισμό».

 

- Διαφήμιση -