- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κατέρριψε η τουρκική αεροπορία, οξύνοντας περαιτέρω τις σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, μία βραχώδης περιοχή όπου ρωσικά αεροσκάφη και δυνάμεις του συριακού στρατού βομβαρδίζουν πολύ συχνά, εγείροντας την αντίδραση των τουρκικών αρχών. Άλλωστε, η Άγκυρα έχει καταγγείλει ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένως στοχεύσει περιοχές όπου διαμένουν Τουρκομάνοι, δηλαδή Σύριοι τουρκικής καταγωγής.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης αντέτεινε ότι το πολεμικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο και ουδέποτε, παραβίασε τον τουρκικό. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι η συντριβή οφείλεται σε πύραυλο εδάφους – αέρος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=226b729fe6s

 

Οι δύο πιλότοι φέρεται να εγκατέλειψαν το αεροπλάνο, προτού αυτό προσκρούσει στο έδαφος. Ωστόσο, ένας από τους δύο κρατείται από τους Τουρκομάνους, καθώς κατέπεσε στην περιοχή τους. Σύμφωνα με το CNN Turk, οι τουρκικής καταγωγή Σύριοι αναζητούν και τον δεύτερο πιλότο, η τύχη του οποίου ακόμη αγνοείται.

Έρευνα για τον εντοπισμό των δύο πιλότων έχει ξεκινήσει και ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα και εγκαίρως τους χειριστές του αεροσκάφους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, με ανακοίνωσή του, κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να επικοινωνήσει με το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τις χώρες που σχετίζονται με τον συριακό εμφύλιο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Πηγές από το ΝΑΤΟ αρνούνται να προβούν σε οποιοδήποτε σχολιασμό σχετικά με το ρωσικό αεροσκάφος.

Πηγή: Reuters

 

- Διαφήμιση -