- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Συντακτική Ομάδα Attica Coast

Την εκ νέου υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο «Αγαπώ τον Άλιμο» του Ανδρέα Κονδύλη, ανακοινώνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου Μάνος Γαρυφαλάκης με συνέντευξη του στο Attica Coast.  Όπως σημειώνει ο κ. Γαρυφαλάκης μετά την εκλογή του Α. Κονδύλη και του συνδυασμού του  σε όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, υλοποιείται πράγματι το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ο κόσμος του Αλίμου εκπλήσσεται ευχάριστα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Μάνου Γαρυφαλάκη έχει ως εξής:

 

Ερ. Κύριε Γαρυφαλάκη, σε ηλικία 32 ετών είστε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου. Οι περισσότεροι συνομήλικοί σας αποφεύγουν την επαφή με τα κοινά. Εσάς τι σας έκανε να διαφοροποιηθείτε;

 

Απ. Είχα πάντα ανησυχίες και προβληματισμό για το πώς θα μπορούσαν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα γύρω μου. Όταν ήμουν φοιτητής εκλέχθηκα πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αλίμου. Αργότερα πήγα για το Μεταπτυχιακό μου στη Σουηδία και διαπίστωσα ότι η ποιότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών δεν είναι άπιαστο όνειρο, αλλά μπορεί να ισχύει στην πραγματικότητα. Γύρισα στην Ελλάδα αποφασισμένος να προσπαθήσω για αλλαγή των κακώς κειμένων. Έτσι οδηγήθηκα στην ανάμειξή μου με τα δημοτικά πράγματα.

 

Ερ. Τον Ιούλιο του 2016 εκλεχθήκατε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο σας, θέση τιμητική και ταυτόχρονα με μεγάλη ευθύνη. Ήταν εύκολο από την αρχή;

 

Απ. Είχα τον ζήλο του νεοφώτιστου. Έπρεπε να είμαι προσηλωμένος στην τήρηση του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί η σωστή τήρηση του κανονισμού συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του Δ.Σ και κατ΄ επέκταση και του Δήμου γενικότερα. Επίσης, τα πρακτικά να μοιράζονται στην ώρα τους και χωρίς καθυστερήσεις, διευκολύνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους. Υπήρξα μάλλον υπερβολικά αυστηρός και σχολαστικός στην αρχή. Τώρα ξέρω ότι χρειάζεται και λίγη επιείκεια, ώστε και οι διαδικασίες να γίνονται πιο ευέλικτες, αλλά και η ατμόσφαιρα να γίνεται πιο οικεία και πιο φιλική. Σημασία έχει να τηρούμε τον κανονισμό, αλλά και ο διάλογος των συμβούλων να είναι μέσα στο πλαίσιο της ευγένειας και της κατανόησης. Έτσι λαμβάνονται για την πόλη μας οι καλύτερες αποφάσεις.

Ερ. Θα είστε ξανά υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές;

 

Απ. Το 2014 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Κονδύλη. Εκτίμησα τη δυναμική του παρουσία και βρήκα το πρόγραμμά του σύγχρονο, πρωτοποριακό και αναγκαίο για τον Άλιμο. Μετά την εκλογή του, σε όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, υλοποιείται πράγματι το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ο κόσμος του Αλίμου εκπλήσσεται ευχάριστα, που κάποιος δήμαρχος επιτέλους τηρεί τις υποσχέσεις του και βελτιώνει την καθημερινότητα στην πόλη. Γι’ αυτό και θα είμαι ξανά στο ψηφοδέλτιό του, πιστός στο όραμα των «Αγαπώ τον Άλιμο».

 

- Διαφήμιση -