- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Με σκοπό να προβάλλουν και να διαδώσουν τη ναπολιτάνικη μουσική στα λιμάνια της Μεσογείου, σαράντα Ιταλοί μουσικοί επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, κατά την όγδοη ετήσια κρουαζιέρα τους.

IMG_5164

Ανάμεσα στους Ιταλούς μουσικούς ήταν και ο μεγάλος διάσημος τραγουδιστής της δεκαετίας του ’60 Πεπίνο ντι Κάπρι, ο οποίος με την αναλλοίωτη φωνή του τραγούδησε μια γνωστή επιτυχία του. Στο μικρόφωνο εναλλάσσονταν Ιταλοί και Έλληνες μουσικοί. Τους Ιταλούς επισκέπτες μάγεψαν με τις ερμηνείες τους ο Φίλιππος Μοδινός –ο οποίος έπαιξε και πιάνο– και η Κασσάνδρα Δημοπούλου,  τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε αγαπημένα έργα της ιταλικής Όπερας.

IMG_5157Κατά την είσοδο των Ιταλών επισκεπτών στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης έπαιξε στο πιάνο, έργα Βέρντι, η πιανίστα Μάρω Φραγκούλη, καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά.

Η Διευθύντρια Πολιτισμού κα Λίτσα Μπαφούνη ενημέρωσε τους επισκέπτες για την ιστορία της πόλης και του κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου, που λειτουργεί ως Δημοτική Πινακοθήκη, με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις και ως χώρος πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

 

 

- Διαφήμιση -