- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Κλείνει η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης εντός των επόμενων ημερών, ενώ μέσα στο 2016 θα αρχίσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης του Ελληνικού και σε ότι αφορά τον Ο.Λ.Π στις 21 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η κατάθεση προσφορών , σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα .
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα προσεγγίσουν τα 3 δις ευρώ το 2016 τονίζοντας ότι υπάρχει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό, με την ενέργεια, με τις μεταφορές.
Στις επόμενες ιδιωτικοποίησεις, που είναι σε εξέλιξη, αλλά και στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις, όπως του κ. Δρίτσα για το λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε μιλώντας σε συνέντευξή του στον Σκάι. Ειδικότερα, οι επόμενες κινήσεις που έχει στον προγραμματισμό του το Ταμείο είναι:
ΔΕΣΦΑ

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από δύο ευρωπαϊκούς κολοσσούς, που έχουν μπει ήδη στη διαδικασία και αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί, για να μετάσχουν στο ΔΕΣΦΑ και να επενδύσουν. Σημειώνεται ότι τον διαγωνισμό για τον διαχειριστή του φυσικού αερίου έχει κερδίσει εταιρία από το Αζερμπαϊτζάν αλλά για λόγους ευρωπαϊκών ισορροπιών θα πρέπει να μεταβιβάσει 17% από το 66% σε μία άλλη εταιρεία. Μέχρι το καλοκαίρι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον.
Ελληνικό
Μέσα στο 2016 θα αρχίσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες του διαλόγου για τις τελικές συμφωνίες, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα. Εχει ήδη οριστεί από την Κυβέρνηση κεντρικός συντονιστής για την υλοποίηση του έργου, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία σοβαρής συζήτησης με τους επενδυτές και με τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στο σχέδιο που είχε αποφασιστεί.

ΟΛΠ

Υπάρχουν μέχρι τώρα τρεις προσφορές για το λιμάνι του Πειραιά. Η διαδικασία κατάθεσης προσφορών ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου και στις αρχές του έτους θα υπάρχει εικόνα για το ποιος θα είναι ο επενδυτής. Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις τόσο του κ. Δρίτσα όσο και φορέων του Πειραιά ο κ. Πιτσιόρλας επισημαίνει ότι «με τον κ. Δρίτσα κάναμε ένα διάλογο πολύ εποικοδομητικό σε πολλά θέματα και η τελική ισορροπία που βρέθηκε είναι αποδοτική και συμφέρουσα για όλους».
ΟΛΘ Συμφωνία
Αναφορικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ηδη μέχρι τώρα υπάρχουν οκτώ υποψήφιες εταιρίες από όλο τον κόσμο. Θα περιμένουμε και ο προγραμματισμός μας είναι να δεχτούμε προσφορές τον Απρίλιο. Περιμένω όμως τον αριθμό για τη Θεσσαλονίκη γιατί δείχνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε.
Αστέρας Βουλιαγμένης
Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τον Αστέρα. Υπήρξε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα αυτής. Θα ετοιμάσουμε μαζί με τους επενδυτές ένα νέο σχέδιο και νομίζω μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι.

- Διαφήμιση -