- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Αλίμου να αναπτυχθεί η οικολογική συνείδηση των κατοίκων και να διεγερθεί το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο ουσιαστικός αυτός διάλογος αφορούσε θέματα σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια του Δήμου και του κράτους.

composta1

Η δημοτική αρχή του Αλίμου γνωρίζοντας τα οφέλη της ανακύκλωσης των απορριμμάτων έθεσε ως προτεραιότητά του την εγκατάσταση καφέ κάδων ανακύκλωσης, όπου θα συλλέγοντα τα υπολείμματα των τροφών από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις εστίασης.
Τα βιοδιασπώμενα απορρίμματα μετά την ειδική διαδικασία της κομποστοποίησης, δηλαδή της παραγωγής εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας (κόμποστ), θα αξιοποιούνται ως λίπασμα στο έδαφος, σε γλάστρες, κήπους, πάρκα κλπ..

composta3

Η κομποστοποίση έχει διττό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς τα ανακυκλωμένα οργανικά απόβλητα επιστρέφουν στη γη, προσφέροντας πολύτιμα συστατικά με τον πιο οικολογικό τρόπο. Ταυτόχρονα, με τη σύγχρονη διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων, το περιβάλλον δεν επιβαρύνεται από τοξικά αέρια και κατάλοιπα ή καρκινογόνες ουσίες.
Στο τέλος της συζήτησης η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι θα προσφέρει την πολύτιμη αρωγή της για να επιτευχθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί στόχοι του Δήμου.

composta2

- Διαφήμιση -