- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά από ψηφοφορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ο αθλητής του Ν.Ο Βουλιαγμένης έχει συμπεριληφθεί στους 5 καλύτερους νέους αθλητές για το 2017 και διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή «Piotr Nurowski»!

Μέσα στο 2017 ο Παπαδημητρίου έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στα Laser RDL!  Δύο χρυσά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth της Ολλανδίας και στο ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας U19 στο Hyers, τρία αργυρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 της Βαρκελώνης, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Πολωνίας και στο ευρωπαϊκό κύπελλο ανδρών του Hyers και ένα χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών της Βαρκελώνης.

Εκτός από τις τεράστιες διακρίσεις σε αγωνιστικό επίπεδο οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές συνεκτίμησαν στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητα του 17χρονου ιστιοπλόου.

Η λίστα με τα ονόματα των 5 υποψηφίων με τη σειρά που ανακοινώθηκαν είναι:

  1. Φιλίπ Νεπετσχάλ αθλητής Σκοποβολής (Τσεχία)
  2. Δημήτρης Παπαδημητρίου αθλητής Ιστιοπλοΐας (Ελλάδα)
  3. Ρέκα Νάγκι αθλήτρια Κολύμβησης ( Ουγγαρία)
  4. Λετίσια Πατερνόστερ αθλήτρια Ποδηλασίας ( Ιταλία)
  5. Μίχρακ Σουκού αθλητής Τζούντο ( Τουρκία)

Η ψηφοφορία για την  ανάδειξη του νικητή θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την Παρασκευή  24 Νοεμβρίου. Ο κάθε αθλητής θα κληθεί να κάνει μία σύντομη παρουσία του εαυτού του για ένα λεπτό. Ο κορυφαίος αθλητής του 2017 με το βραβείο «Piotr Nurowski» θα λάβει αθλητική υποτροφία 12.000 ευρώ.

- Διαφήμιση -