- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η Ελλάδα είναι γεμάτη με υπέροχες παραλίες. Κάθε περιοχή έχει το δικό της «κοσμήμα» για το οποίο μπορεί να καυχιέται και να υπερηφανεύεται. Παραλίες ιδιαίτερες, ξεχωριστές, απομονωμένες αλλά και… κρυφές. Στην τελευταία κατηγορία κατατάσσονται αυτές στα Σεϊτάν Λιμάνια στο Ακρωτήρι και αυτή της Γλώσσας στη Μεσσηνία.

Σεϊτάν Λιμάνια

Τα Σεϊτάν Λιμάνια ή… Διαβολολιμάνια (γνωστά και ως Καταραμένα Λιμάνια) δημιουργούνται στο σημείο εκείνο του Ακρωτηρίου όπου λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις. Σε έναν απο τους ορμίσκους που έχει φτιάξει η φύση βρίσκεται μια καλά κρυμμένη παραλία εξωτικής ομορφιάς. Μικροσκοπική, με καταγάλανα νερά και άμμο περιβάλλεται από τεράστιους άγριους βράχους που την περικυκλώνουν και τη προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες.

Γλώσσα -Μεσσηνία

Η Γλώσσα είναι μια μικρή παραλία στη σκιά της Βοϊδοκοιλιάς. Οι βράχοι που την περιβάλλουν και μπαίνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα μικρό στενό στόμιο, που ίσα-ίσα επιτρέπει την είσοδο του νερού. Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος που φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργεί ένα σκηνικό μοναδικό.

Πηγή: www.iefimerida.gr

- Διαφήμιση -