- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Εντείνονται οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες προς τον Ο.Α.Σ.Α για την κατάργηση και συγχώνευση δρομολογίων προς τις παραλιακές πόλεις (τα λεγόμενα νότια προάστια), όπως έχει καταγράψει το Attica Coast με δύο διαδοχικά ρεπορτάζ που αφορούν τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων και τις κινήσεις του Δήμου Γλυφάδας να δρομολογήσει άμεσα 6 νέα λεωφορεία για να εξυπηρετήσει τους δημότες.
Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αντιδράσεων το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού- Αργυρούπολης ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Ο.Α.Σ.Α, το οποίο αναφέρει:

“ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα για την απαράδεκτη μονομερή απόφαση σας, να τροποποιήσετε ή και να καταργήσετε λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούσαν, έστω και στοιχειωδώς, τις περιοχές του Δήμου μας.
Ειδικότερα, η Αργυρούπολη με την διαμπερή κυκλοφορία λόγω των λεωφόρων Βουλιαγμένης, Κύπρου, Αργυρουπόλεως είχε κακή λεωφορειακή εξυπηρέτηση των πολιτών μας, που αντί βελτιωθεί γίνεται ακόμη χειρότερη ή και ανύπαρκτη!
Την γραμμή Α4 «Ακαδημία-Ηλιούπολη-Αργυρούπολη-Τερψιθέα» την μετατρέπετε σε τροφοδοτική γραμμή του ΜΕΤΡΟ σταθμού «Αγίου Δημητρίου».
Την γραμμή 201 «Στ.Δάφνης –Αργυρούπολη» την μετατρέπετε και αυτή σε τροφοδοτική γραμμή του ΜΕΤΡΟ σταθμών «Ηλιούπολης» και «Αγίου Δημητρίου», με αποτέλεσμα να χειροτερεύσει η συγκοινωνιακή επικοινωνία της Αργυρούπολης με την Ηλιούπολη που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το ΜΕΤΡΟ.
Ετσι, επιβάλετε, ως υποχρεωτική επιλογή, όσων θέλουν να μεταβούν από την Αργυρούπολη στην Αθήνα τη χρήση του ΜΕΤΡΟ, ή, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, να πηγαίνουν στη Λ. Βουλιαγμένης για να πάρουν κάποιο λεωφορείο που διέρχεται από εκεί με προορισμό την Αθήνα.
Η γραμμή 154 «Στ. Άγιος Δημήτριος – Α. Γλυφάδα (Πανόραμα Βούλας)» μετατρέπεται σε τροφοδοτική του ΜΕΤΡΟ Σταθμού «Ελληνικού», προσθέτοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στην ήδη φορτωμένη κυκλοφορικά Λεωφ. Ιασωνίδου του Ελληνικού.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι δεν έχει το δικαίωμα η Υπηρεσία σας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με τον Δήμο-όπως επιβάλλεται και θα έπρεπε -να καταργεί, ή να τροποποιεί δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών, που εξυπηρετούσαν, έστω και στοιχειωδώς, τον Καλλικρατικό δήμο μας και ιδιαίτερα την Αργυρούπολη, η οποία . δεν θα εξυπηρετείται πλέον από κανένα λεωφορείο για τις μετακινήσεις των κατοίκων της προς και από την Αθήνα.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙΑΜΕΣΑ η απόφασή σας αυτή, πριν αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, τους οποίους ενημερώσαμε σήμερα 5/11/2011 που λάβαμε την απόφασή μας αυτή”.

- Διαφήμιση -