- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

ρεπορταζ: attica coast

Οι τελευταίες βίαιες ένοπλες ληστείες σε σπίτια, μαγαζιά και επιχειρήσεις , που συνοδεύτηκαν πολλές φορές από «ομηρεία» και «βασανισμό» ηλικιωμένων προκειμένου να «ομολογήσουν» που έχουν κρυμμένα χρήματα (π.χ Γλυφάδα, Άμιμος, Φάληρο , προσφάτως Βουλιαγμένη κ.α) , έχουν προκαλέσει ανησυχίες αλλά και κινητοποίηση στις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και ήδη επεξεργάζονται οι αστυνομικές αρχές, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Attica Coast» , πρόκειται  για επικίνδυνες συμμορίες πρωτίστως αλλοδαπών που έχουν στο επίκεντρο της δράσης τους τα σχετικά εύπορα τμήματα της παραλιακής και γενικότερα των Νοτίων Προαστίων , αλλά και αντίστοιχα σχετικά εύπορα τμήματα και συνοικίες των Βορείων Προαστίων.

« Κάνουν απόλυτα στοχευμένες κινήσεις, εντοπίζουν οικείες και μαγαζιά που μπορούν να βρουν μετρητά ή αντικείμενα που μπορούν εύκολα να πουλήσουν και χτυπούν. Ξέρουν επακριβώς και πόσα άτομα και τι ώρα μπαινοβγαίνουν σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση από αυτές που στοχοποιούν», επισημαίνουν παράγοντες που μετέχουν στο σχεδιασμό για την πλήρη εξάρθρωση των συμμοριών αυτών. Σημειώνουν ακόμα πως τα μέλη των συμμοριών ειδικά στη παραλιακή κινούνται με διακριτικότητα και με καθώς πρέπει εμφάνιση και αποσπούν κάθε χρήσιμη πληροφορία για τους στόχους που θα «χτυπήσουν» , ενώ πολλές φορές παρακολουθούν για μέρες σπίτια ή επιχειρήσεις που στοχοποιούν.

 

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

 

Η εικόνα που έχουν διαμορφώσει οι διωκτικές αρχές από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει είναι ότι οι συμμορίες αυτές των αλλοδαπών (που είναι σχετικά «νέο φρούτο»)  που «κτυπούν»  σχετικά εύπορες περιοχές στα Νότια , αλλά και στα Βόρεια προάστια , έχουν «επιστρατεύσει» αδίστακτα κακοποιά στοιχεία , που για λίγα ευρώ κάνουν και την «πιο βρώμικη δουλειά». Δηλαδή είναι ικανά να βασανίσουν ή και να εκτελέσουν μέσα σε σπίτια και μαγαζιά προκειμένου να ομολογήσουν τα θύματα που εχουν κρυμμένα λεφτά ή πολύτιμα αντικείμενα ή ακόμα να κρατήσουν ομήρους μέλη της οικογένειας μέσα σε σπίτι προκειμένου κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να πάει ακόμα και σε Α.Τ.Μ να σηκώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί και να τους τα δώσει.

 

ΑΝΑΣΑ Η ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ

Για την ώρα τουλάχιστον , οι διωκτικές αρχές , έχουν πάρει μια μικρή ανάσα , καθώς μετά από σκληρές και επίπονες προσπάθειες , με την εξάρθρωση μιας αδίστακτης συμμορίας 22 Γεωργιανών που για μήνες δριούσαν και σκορπούσαν τρόπο και στη παραλιακή και στα Βόρεια Προάστια.

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Αν και η μάχη των αρχών με τις αδίστακτες συμμορίες κακοποιών που «κτυπούν» σε εύπορες περιοχές στα Βόρεια και στα Νότια προάστια συνεχίζεται , ωστόσο φαίνεται να κερδίζετε η μάχη με τα κυκλώματα της πορνείας. Όπως αναφέρουν στο “Attica Coast”,  αρμόδιοι παράγοντες , τους τελευταίους μήνες και μετά από εκτεταμένες επιχειρήσεις , «καθάρισε» η παραλιακή και ιδιαίτερα το κομμάτι από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μέχρι και την Γλυφάδα , από τα κυκλώματα της πορνείας και «του πεζοδρομίου» . «Η κατάσταση εχει μαζευτεί αισθητά . Πολύ δύσκολα πια θα δεις να κάνουν πεζοδρόμιο επί της παραλιακής ή στους παράπλευρους δρόμους. Απομακρύνθηκαν όλες και όλοι και έγιναν συλλήψεις προαγωγών», σημείωναν αρμόδιοι παράγοντες.

- Διαφήμιση -