- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ένας μαθητής από την Γλυφάδα και μάλιστα της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ο Γρηγόρης Δρακουλάκος θα είναι ο αρχηγός της πενταμελούς Ελληνικής Αποστολής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέων Σκάκι που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου στην Ουγγαρία και θα συμμετέχουν πάνω από 50 χώρες.
Ο Γρηγόρης Δρακουλάκος από τον Οκτώβριο του 2014 είναι ο καλύτερος Έλληνας σκακιστής στην κατηγορία Νέων (έως 20 ετών) με βάση την αξιολόγηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που του απένειμε τον τίτλο του Master και από την Ελληνική Ομοσπονδία που του απένειμε τον τίτλο του Ομοσπονδιακού Μέτρ.

Ο Γρηγόρης Δρακουλάκος που γεννήθηκε στη Γλυφάδα Αττικής, στις 29 Νοεμβρίου του 2000, έκανε τα πρώτα μαθήματα σκάκι – σε ηλικία των 8 ετών – στο 14ο Δημοτικό Γλυφάδας σαν δραστηριότητα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

drak1
Με το σχολείο του κατέκτησε όλα τα ατομικά και ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα Γλυφάδας. Η εγγραφή του σε Σκακιστικό Σωματείο έγινε το Μάρτιο του 2009 και η εξέλιξη του ήταν άμεση και ραγδαία, μιας και το ίδιο χρόνο, Δεκέμβριο του 2009 σε ηλικία 9 χρονών, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αττική Παμπαίδων.
Έγινε αμέσως φανερό ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο παιδί, ικανό ώστε να διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στο αγαπημένο του άθλημά, το σκάκι. Με σκληρή δουλειά έχει πρωτεύσει σε όλα τα Παναττικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Οι στόχοι του πλέον είναι υψηλοί και οι επιθυμίες του μεγάλες για την άνοδό του στον Παγκόσμιο Σκακιστικό Στερέωμα.

- Διαφήμιση -