- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Καταιγιστικές εξελίξεις στην περιβόητη υπόθεση της αγοράς οικοπέδων από τον Δήμο Γλυφάδας (τα περιβόητα οικόπεδα Παπαδημητρίου) στην οποία φέρεται να εμπλέκονται 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι (του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου), ο απελθών Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης κ.α.

Ο ανακριτής που διερευνά την υπόθεση αυτή διέταξε (πριν λίγες μέρερς) το άνοιγμα και τον εξονυχιστικό έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Attica Coast, εμπλεκομένων και εις βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την απ΄ευθείας αγορά από τον Δήμο δύο Οικοπέδων συνολικού τιμήματος 8.779.494 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , η διαταγή του ανακριτή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, αφορά ορισμένους από τους εμπλεκόμενους και όχι –για την ώρα τουλάχιστον- του συνόλου . Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το άνοιγμα των λογαριασμών αφορά πρόσωπα «πρώτης γραμμής» , με θέσεις ευθύνης . Για την ώρα το Attica Coast , αν και γνωρίζει τα ονόματα όσων άνοιξαν και ελέγχονται οι λογαριασμοί , αποφεύγει να τα δημοσιοποιήσει , αναμένοντας αν οι ανακριτικές αρχές εντοπίσουν κάτι το επιλήψιμο ή το ύποπτο στη διαδικασία της έρευνας ή όχι .

Όπως πρώτο έχει γράψει το Attica Coast ( Από τον στο Συμβούλιο Εφετών για τα περιβόητα οικόπεδα της Γλυφάδας) , ο ανακριτής της υπόθεσης έπιασε δουλειά μέσα στο κατακαλόκαιρο και αμέσως μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών.

Ωστόσο, μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, άπαντες αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και η όλη υπόθεση περνά πλέον στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί αν η όλη υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή αν θα πάει στο αρχείο. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες ο ανακριτής επανήλθε στο θέμα ζητώντας το άμεσο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ορισμένων εκ των εμπλεκομένων .

Υπενθυμίζεται ότι πριν ενάμιση περίπου χρόνο, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε υπέρ της αγοράς από τον Δήμο Γλυφάδας οικοπέδων στην περιοχή Καρβελά, προκειμένου να γίνουν πλατείες. Ωστόσο, υπήρξε καταγγελία κατά των Δημοτικών Συμβούλων που υπερψήφισαν την απ΄ευθείας αγορά και κατά του απερχόμενου Δημάρχου Κώστα Κόκκορη που, όπως λένε οι καταγγέλλοντες, ήταν ζημιογόνος, τα οικόπεδα ήταν υπερτιμολογημένα.

Πάντως, νομικοί κύκλοι διευκρίνιζαν ότι οι Δήμοι μπορούν να προβούν με δύο τρόπους σε αγορά γης: με απαλλοτρίωση και με απ΄ευθείας αγορά (όπως έγινε με την υπόθεση των οικοπέδων Παπαδημητρίου). Σημείωναν ακόμα πως ναι μεν υπάρχει η καταγγελία για υπερτιμολόγηση, ωστόσο το Σ.Ο.Ε (Σώμα Ορκοτών Εκτιμητών) εκτίμησε πως τα οικόπεδα έχουν μεγαλύτερη αξία.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από τον τ. Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καπράνο αλλά και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από τον Αναστάσιο Γιαννακόπουλο.

Πήρε διαστάσεις όμως, και επειδή μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων περιλαμβάνονταν και ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ήταν ο αντίπαλος (και επικεφαλής της αντιπολίτευσης) του κ. Κόκκορη (που στηρίχθηκε το 2010 από το ΠΑΣΟΚ).

Να σημειωθεί ότι 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι που πέρασαν από το γραφείο του ανακριτή, οι Αγγελάτος Δημήτρης, Αργυροπούλου Αναστασία, Ακρίβος Δημήτρη, Θεοδοσόπουλος Στέλιος, και Σκαλτσά Αθανάσιο, ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του Γιώργου Παπανικολάου, νεοεκλεγέντος Δημάρχου (που σάρωσε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές) και κατά συνέπεια συνυποψήφιοι του Δημήτρη Καραπάνου που σήκωσε το βάρος της καταγγελίας για την υπόθεση της αγοράς των οικοπέδων και στην οποία στηρίχτηκαν και οι διώξεις που άσκησε η Δικαιοσύνη.

- Διαφήμιση -