- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Με συνεννόηση και συντονισμό το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο αναφορικά την ιδιοκτησία των οικοδομικών νησίδων Κ1, Κ2 και Κ3 στην παραλία της Βούλας.

Αίσιο τέλος για το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε η πολυετή δικαστική διαμάχη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και το Δήμο από τη μία πλευρά και την Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (Μ.Ε.Ε.Κ.Β.) από την άλλη, με αντικείμενο την ιδιοκτησία των οικοδομικών νησίδων Κ1, Κ2 και Κ3 στην παραλία της Βούλας, έκταση μεταξύ των Α’ και Β΄ Πλαζ Βούλας, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκεται και το καφέ «Νότος». Συγκεκριμένα, με την 2617/2017 τελεσίδικη απόφαση του, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε πως οι οικοδομικές νησίδες είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και διατάσσει την επιστροφή τους, θέτοντας ουσιαστικά σε ισχύ το παραχωρητήριο του Δημοσίου προς τον Δήμο που λήγει το 2019.

Μετά από αγωγή της ΜΕΕΚΒ το 2014 κατά της τότε ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. με την οποία η ΜΕΕΚΒ ζητούσε να αναγνωριστεί κυρία των εκτάσεων και την έκδοση της υπ’ αριθ 1108/2015 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή την αγωγή, το Δεκέμβριο του 2015 ασκήθηκε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. (Δημόσιο) ως την καθολική διάδοχο της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., έφεση με τη νομική συμπαράσταση του Δήμου με νέα νομική βάση και επιχειρηματολογία. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από νομοτεχνικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως στελέχη της Πολεοδομίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και με την σωστή τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε τελεσίδικα με την ανωτέρω απόφαση του πως ιδιοκτήτης της έκτασης είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Με την απόφαση αυτή ενεργοποιείται η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Δήμο, η οποία λήγει το τέλος του 2019 και ήδη, στα πλαίσια της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου που είναι σε εξέλιξη, έχει συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές η επέκτασή της για άλλα είκοσι χρόνια, σύμβαση η οποία θα υπογραφεί από το Δήμο και την ΕΤΑΔ Α.Ε. τις επόμενες μέρες.

Η έκδοση της απόφασης όχι μόνο βάζει τέλος στις διεκδικήσεις της ΜΕΕΚΒ για την ιδιοκτησία της έκτασης αλλά και για την χρηματική αποζημίωση που επεδίωκε δικαστικά, ύψους 15 εκ. ευρώ, αλλά ανοίγει το δρόμο να διεκδικήσει ο Δήμος τα μισθώματα που εισπράττει η ΜΕΕΚΒ από το καφέ «Νότος», από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε όλους του εμπλεκόμενους, τους νομικούς χειριστές της υπόθεσης από πλευράς ΕΤΑΔ (κ. Ανδρέα Παλευρατζή) όπως και τους νομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου (Νομικό Γραφείο Λάμπρου Κιτσαρά). Ειδική μνεία έκανε στην Πολεοδομία του Δήμου που συνέταξε πολυσέλιδους φακέλους που συνέβαλαν στη δικαστική νίκη, αλλά και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το γεγονός ότι ομοφώνησαν στην κάλυψη όλων των αμοιβών του δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση, δήλωσε πως η ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε για τη νικηφόρα δικαστική διαμάχη θα παραμείνει σε επαγρύπνηση προκειμένου να αναχαιτίσει οποιαδήποτε νέα διεκδίκηση της ΜΕΕΚΒ απέναντι στο Δήμο, εφ’ όσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

 

- Διαφήμιση -