- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «SIAL» στo Παρίσι, στις 16-20/10/2016. Το προϊόν με υπό οποίο η ομάδα διαγωνίζεται ειναι το “Veggie it”, ένα γευστικό, υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη, το οποίο υπάρχει και σε «γλυκιά» έκδοση με φρούτα.

vego

 

Με αυτό το προϊόν η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιςτημιου Αθηνών κατέλαβε την πρώτη θέση, και της απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο ECOTROPHELIA.

 

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), και η βράβευση των νικητριών ομάδων πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στην οποία χαιρετισμό απηύθηναν οι κ.κ. Θ. Τζάκρη (Υφυπουργός Βιομηχανίας), Γ. Παπαδούλης (Πρύτανης ΓΠΑ), Μ. Μπρατάκος (Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας), Σ. Συρόπουλος (Αν. Πρύτανης Παν. Αιγαίου) και Α. Σπηλιώτη (Εκπρόσωπος ΓΓΕΤ).

 

Την ομάδα του Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων & Ποτών, αποτέλεσαν οι υποψήφιοι Διδάκτορες Νικόλαος Γριβοκωστόπουλος, Ιφιγένεια Μακαρίτη, Δανάη Σιδεράκου, Μαρία Γκερέκου, οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Κατερίνα-Αίθρα Στεριώτη και Δήμητρα Ταγκούλη, η Μεταδιδακτoρική Ερευνήτρια Αναστασία Καπετανάκου (επιβλέπουσα ομάδας) και ο Επίκουρος Καθηγητής του Γ.Π.Α, Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης (υπεύθυνος καθηγητής).

- Διαφήμιση -