- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

 Το 2ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τίτλο «Μια θάλασσα τραγούδια» γίνεται πραγματικότητα, στις 30 Ιουνίου 1η και 2 Ιουλίου στην παραλία-λιμάνι στη Βάρκιζα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μετά την επιτυχία του 1ου Μεσογειακού φεστιβάλ του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 4.000 άτομα ο Δήμος μας αποφάσισε να καθιερώσει το Φεστιβάλ, ως θεσμό.

Στις 30 Ιουνίου  ξεκινάει μια διαδρομή στη μουσική και την τέχνη της Μεσογείου με τρεις μεγάλες συναυλίες με διαφορετικό ηχόχρωμα.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο Στέφανος Κορκολής «συναντά» το Μίκη Θεοδωράκη με κλασικά έργα για πιάνο, διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τραγούδια από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη  της περιόδου 1980-2000.

Τη δεύτερη μέρα με το Μιχάλη Τζουγανάκη και τη συναυλία «Παρελθόν και Μέλλον» θα ταξιδέψουμε σε όλη τη Μεσόγειο κάνοντας ένα ξεχωριστό σταθμό στην Κρήτη. Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με το μοντέρνο ήχο θα «συναντηθεί» επί σκηνής με το γιό του Αλέξανδρο Τζουγανάκη και τις ταλαντούχες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Από την Κρήτη στην Κάτω Ιταλία και στο μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας.

Την αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει το δημοφιλή συγκρότημα ONIRAMA με τη συναυλία «Κλείσε τα μάτια». Με έντονη καλοκαιρινή διάθεση οι ONIRAMA ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και κάνουν στάση στη Βάρκιζα. Δυνατή μουσική, έντονος ρυθμός, πάθος και ενέργεια αποτελούν μερικά από τα συστατικά του επιτυχημένου συγκροτήματος.

 

 

 

Πρόγραμμα Mεσογειακού Φεστιβάλ

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Παραλία Λιμάνι Βάρκιζας

 

  Παρασκευή  30 Ιουνίου  «Μια θάλασσα γεμάτη μουσική»

   Συναυλία συνάντηση του Στέφανου Κορκολή με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη .

Συμμετέχει η Σοφία Μανουσάκη και η χορωδία της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας

υπό   τη διεύθυνση της Μαέστρου Λουντμίλα Καζάρτσεβα.

Σάββατο 1η Ιουλίου «Παρελθόν και Μέλλον»

Συναυλία με το Τζουγανάκη Μιχάλη .Συμμετέχουν οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο από την Κάτω Ιταλία στη Βαλκανική πολυφωνία την

ελληνική παράδοση και την Κρήτη.

  Κυριακή 2 Ιουλίου «Κλείσε τα μάτια»

Συναυλία με το συγκρότημα «ONIRAMA».

 

Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ  ΕΡΤ και Δεύτερο Πρόγραμμα.

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Για το Γραφείο Τύπου

 

- Διαφήμιση -