- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

της Εύης Δημοπούλου

 

Κάτω από μια μεγάλη στέγη, η οποία έχει συσταθεί από το 1947 στον Άλιμο, φιλοξενούνται τα απροστάτευτα παιδιά, τα οποία δεν απολαμβάνουν την οικογενειακή φροντίδα και μέριμνα.

Με αφορμή την όμορφη αποκριάτικη γιορτή, η οποία διοργανώθηκε για τα παιδιά από εθελοντές και φίλους της Παιδόπολης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, το Attica Coast συνομίλησε με τη Διευθύντρια, κα Αποστολοπούλου Μαρία, η οποία περιέγραψε το αξιοθαύμαστο έργο της μονάδας.

«Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», λειτουργεί ως μονάδα κοινωνικής φροντίδας, η οποία φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 32 παιδιά, στα οποία προσφέρονται προστασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία εφόσον οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους καλύψουν αυτές τις ανάγκες.», εξήγησε η κα Αποστολοπούλου.
Η μονάδα αναλαμβάνει και υλοποιεί Προγράμματα Ανάδοχης Φροντίδας, στο πλαίσιο των οποίων χορηγεί συμβουλευτική αρωγή στις ανάδοχες οικογένειες και τα παιδιά. Μάλιστα, όταν οι οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις και εφόσον το επιθυμούν μπορεί να γίνει και η υιοθέτηση των παιδιών αυτών από νέες οικογένειες.

Η Διευθύντρια της μονάδας τόνισε, ότι οι εθελοντές οι οποίοι εργάζονται στην Παιδόπολη μεριμνούν για την ψυχαγωγία, την κοινωνικοποίηση και την ψυχολογική υποστήριξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά, έτσι ώστε να καταφέρει να ενταχθεί ομαλότερα στο κοινωνικό σύνολο στην ενήλικη ζωή του. Γενικά απώτερος σκοπός του έργου της μονάδας είναι να επιτύχει την αποκατάσταση του οικογενειακού περιβάλλοντος των ανηλίκων που φιλοξενούνται.

paidopolh2

«Στο πλευρό της Παιδόπολης για να ενισχύσουν την προσπάθεια, βρίσκονται ο Δήμος Αλίμου, εθελοντές δημότες και φίλοι της Παιδόπολης, οι οποίοι δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους, αγοράζοντας είδη ρουχισμού, τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.», υπογράμμισε η κα Αποστολοπούλου. Μάλιστα, για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών, υπάρχουν δύο επιπλέον δάσκαλοι, εκτός σχολείου, οι οποίοι καλύπτονται από οικονομικές χορηγίες φίλων της Παιδόπολης.
Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά ανθρώπων οι οποίοι, ως κοινωνικό σύνολο, με θέληση και αφοσίωση δημιουργούν ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής και καλύτερο μέλλον για τα μικρά παιδιά που στερούνται προστασίας.

- Διαφήμιση -