- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Θα μπορούσε να υπάρξει οικολογική και αειφόρος λειτουργία της Β’ πλαζ Βούλας; Ναι, απαντά η Δημοτική Βούληση Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και καταθέτει σχετική πρότασή της.

Σύμφωνα με αυτήν η πλαζ έπεσε διαρκές θύμα λάθος μοντέλων αξιοποίησης και παραμένει με κάγκελα, επιβαρυμένα νερά, ανύπαρκτη αμμουδιά και εισιτήριο εισόδου. Χωρίς έργα υποδομής, χωρίς ίχνος επένδυσης, σε ένα λησμονημένο επί χρόνια χώρο.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Το άνοιγμα της πλαζ να συνοδευτεί από τολμηρές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του χώρου  και τον πολιτιστικό – αρχαιολογικό πλούτο της!

Τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ως υποδομή, τις δημιούργησε ο εδώ και χρόνια ο ΕΟΤ, θέλοντας να αξιοποιήσει την πλαζ τουριστικά. Οι υποδομές όμως χρειάζονται ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό χωρίς νέες προσθήκες.

Η δημιουργία σταθμού βιολογικού καθαρισμού κρίνεται αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων νερών της περιμετρικής τάφρου και η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.

DSC_3534Η απομάκρυνση των τσιμεντένιων ντόκων κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να μπορέσει η παραλία να εκβαθυνθεί. Αυτό εκτός του ότι αναβαθμίζει το οικολογικό αποτύπωμα και την αισθητική όλου του Δήμου, θα βοηθήσει και στο να μη δημιουργηθεί ξανά το φαινόμενο της απόθεσης της άμμου και της βαλτοποίησης. Με τον τρόπο αυτό η παραλία μπορεί να επαναλειτουργήσει και να μας χαρίσει έναν αληθινό παράδεισο αναψυχής.

Οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι μόνο δύο και με μορφή αναψυκτηρίου και ετήσιο ανοιχτό διαγωνισμό που θα απευθύνεται με προνομιακή μοριοδότηση της εντοπιότητας σε επαγγελματίες Δημότες. Επίσης, θα δοθεί μια άδεια ψιλικατζίδικου, χώρος για ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ οι έχοντες κάρτα Δημότη θα εισέρχονται δωρεάν.

Η αειφορία της επένδυσης για την επαναλειτουργία της παραλίας της Βούλας βασίζεται στη σωστή χρήση των χώρων και των πόρων της.

Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ

Κατασκευή ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ και στέγαση μίας τοπικής ομάδας μπάσκετ μέσα στους υπάρχοντες χώρους. Αυτό θέτει σε διαρκή χρήση τον χώρο και τα έσοδα από τα εισιτήρια και τη διατήρηση της μιας καντίνας για την κάλυψη των αναγκών, μπορούν να συνεισφέρουν στη διατήρηση του χώρου σε καλά επίπεδα, καθώς και στη φύλαξή του.

Η δημιουργία γηπέδων τένις, minigolf και βόλεϊ είναι κάποιες από τις παροχές που μπορούν επίσης να αποδώσουν ακόμα και κατά τον χειμώνα.

Οι χώροι του πάρκινγκ ανακαινίζονται και μπαίνουν σκίαστρα, επιτρέποντας την ενοικίαση μόνιμων θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους, ενοικιαζόμενων για τους επισκέπτες και δωρεάν μέχρι 4 ώρες για τους έχοντες κάρτα Δημότη.

Ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού, “σημαία” στη διαφημιστική εκστρατεία

Βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού, που υπάρχει βυθισμένο στον χώρο της παραλίας και το οποίο μπορεί να γίνει “σημαία” στη διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλευση του κοινού.

Πλήρης εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, καθώς οι πέργολες και οι εγκαταστάσεις κάθε οργανωμένης παραλίας του τόπου μας μπορούν και πρέπει να λειτουργούν ως ηλιακοί φορτιστές, δείχνοντας τον δρόμο προς την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και αφήνοντας ταυτόχρονα σημαντικά έσοδα στη διαχείριση του Δήμου μας.

Πλήρης εκμετάλλευση της θάλασσας με την εγκατάσταση θαλάσσιου πάρκου διασκέδασης. Τέτοια πάρκα υπάρχουν σε όλη τη Μεσόγειο και χαίρουν μεγάλης αποδοχής.

Δημιουργία Ναυτικού Πάρκου και ένταξή του στο Εθνικό Δίκτυο Ναυτικών Πάρκων. Ένας Δήμος όπως αυτός της Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, με μεγάλη ναυτική παράδοση δεν γίνεται να στερείται ενός αντίστοιχου πάρκου, η επισκεψιμότητα του οποίου θα αγγίζει την πληρότητα λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η λειτουργία και ο σχεδιασμός του χώρου θα είναι βασισμένος στις αρχές της οικολογίας και της χρήσης μόνο εναλλακτικών πηγών ενέργειας, προκειμένου να είναι αυτάρκης και να ανεβάζει τον δείκτη του οικολογικού αποτυπώματος του Δήμου μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην πρώτη φωτογραφία αεροφωτογραφία της Β’ πλαζ Βούλας που έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία και δείχνει πώς θα έμοιαζε η παραλία χωρίς τους τσιμεντένιους όγκους.

Στην ενδιάμεση φωτογραφία η πλαζ με τους τσιμεντέντους όγκους.

 

 

- Διαφήμιση -