- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

του ΜΑΝΟΥ ΚΟΥΚΑΚΗ*

Επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας νέων τουριστικών προορισμών κοντά στην Αθήνα.

Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει προορισμούς για διάφορες μορφές τουρισμού,οι οποίες με το κατάλληλο Destination Marketing θα συμβάλλουν στη γενική αύξηση των αφίξεων,βοηθώντας με αυτό το τρόπο στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Με ένα στοχευμένο Destination Marketing τριετούς σχεδιασμού και χρησιμοποιώντας μόνο τις παρούσες υποδομές έχοντας αφετηρία το Ελευθέριος Βενιζέλος, μπορει να ξεκινήσει μια προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών, που θα έχει ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί αύξηση της αναλογίας προβολής/κράτησης με cοnversion rate 5-8% μέσα σε τρία χρονια. 
Με διαδοχικές αυξήσεις των αφίξεων/ αναζητήσεων , θα γινει πιο εύκολη η προσέλκυση επενδυτών προκειμένου να πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με την βοήθεια του κράτους μεσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η Στερεά .Ελλάδα είναι η ιδανικότερη περιοχή για ανάπτυξη διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμου,τόσο για χειμερινούς όσο και για καλοκαιρινούς προορισμούς.
Ιδιαίτερα, μπορεί να κινηθεί στον αγροτουρισμό με τη συμβολή της αυτοδιοίκησης, μέσω ειδικών προγραμμάτων.
Τέλος έχοντας υπόψη, τη γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί στα Δωδεκάνησα, λόγω μετανευστικών ροών, δίνεται η ευκαιρία/ δυνατότητα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος για μια πιο ουσιαστική ανάπτυξη.

 

 

*Ο Μάνος Κουκάκης είναι Co-Owner & Founder Löwe Capital Development

- Διαφήμιση -