- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εκδηλώσεις, έχει προγραμματίσει το Κέντρο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) , προσκαλώντας το κοινό αυτή την εβδομάδα να συμμετάσχει σε μία επιστημονική και μία μουσική διάλεξη, αλλά και σε εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης-Σημεία Επαφής», το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει μία δυνατή «γεύση» από το αύριο του ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 07 με 10 Μαΐου 2015 περιλαμβάνουν:

Συναυλία/διάλεξη

Οπερατικές ιστορίες – 07.05.2015, Ώρα 19.00

Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο συναυλιών/διαλέξεων, όπου οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.
Η τρίτη συνάντηση πραγματεύεται τη θεματική «Μουσικός ρεαλισμός: Κάρμεν, βερισμός, Πουτσίνι, Σαμάρας».
Κείµενα: Νίκος ∆οντάς
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου
Παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης
Διάλεξη για γονείς
Όρια και πειθαρχία: Αναγκαίο κακό ή αναγκαίο καλό; – 08.05.2015, Ώρα 18.00
Στην ομιλία αυτή θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την πειθαρχία και την τοποθέτηση ορίων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς με αυτά, αλλά και την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για οριοθέτηση, όσο έντονα και αν διαμαρτύρονται για το αντίθετο. Επίσης, θα αναφερθούν πιθανοί τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργούνται αλλά και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή.

Ομιλητές: Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος
Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 

agan1

 

Παιδικό εργαστήριο

Ιστορία της τέχνης για παιδιά σε τρεις σταθμούς – 09.05.2015, Ώρα 12.30
Βλέποντας έργα-σταθμούς της Σύγχρονης Τέχνης, παιδιά 6 – 12 ετών, συζητούν και αναλύουν πώς κάθε καλλιτέχνης επηρεάζεται από τους προηγούμενους δημιουργούς και πώς η ιστορία της τέχνης είναι μία συνεχής δημιουργία δεσμών και ρήξεων.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου
Μαρία Παυλίδη

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή
Εργαστήρι χορού για μικρούς και μεγάλους

Γνωριμία με το χορό – 10.05.2015, Ώρα 18.00
Η ιστορία και η πρακτική του μπαλέτου και του χορού γενικότερα μέσα από μία διάλεξη/επίδειξη από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για μικρούς και μεγάλους.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Γιάννης Ντοντσάκης
Κείμενα: Στεριανή Τσιντζιλώνη
Πιάνο: Θοδωρής Ρέγκλης
Επιμέλεια ασκήσεων: Εριφίλη Εφραιμίδου
Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Γιάννης Ντοντσάκης
Αγγελική Σίμου

 

 

ona4

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.
Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

- Διαφήμιση -