- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

 

από το www.igyfada.gr

Είδηση σχετικά με το τι γίνεται όσον αφορά στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, έβγαλε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Η είδηση βγήκε μέσω απάντησης που έδωσε σε ερώτηση δημότη για το τι συμβαίνει με το νέο κοιμητήριο, στον επίσημο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης .

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του, το οποίο συνοδεύεται και από αντίστοιχη φωτογραφία: «Αναφερθήκατε στο πιο σοβαρό πρόβλημα αλλά και στο πλέον κρίσιμο ζητούμενο της πόλης μας.Το νέο κοιμητήριο της πόλης μας, μετά από τεράστια προσπάθεια για την εξεύρεση του χώρου, μελέτες, άδειες κ.λπ., είναι πλέον σε διαδικασία κατασκευής. Το νέο κοιμητήριο βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο πάνω από την Αγίου Νεκταρίου, στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη, στην Τερψιθέα, σε έκταση που παραχωρήθηκε στο Δήμο μας από την Πολεμική Αεροπορία. Ήδη ο δρόμος έχει κατασκευαστεί – μπορείτε να τον δείτε δεξιά της πύλης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας. Ευελπιστούμε ότι, μετά από τεράστιο αγώνα επαναλαμβάνω, το νέο κοιμητήριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2018. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω χθεσινή φωτογραφία της υπό κατασκευήν εκκλησίας. Σύντομα θα προχωρήσω σε αναλυτική ενημέρωση για το μείζον αυτό θέμα».

Υπενθυμίζουμε πως με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Οικονομικών, κατατέθηκε το Δεκέμβριο του 2014 στο Κοινοβούλιο τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε διακομματικά από την Ολομέλεια της Βουλής. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση παραχωρήθηκε έκταση 42 στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευαστεί νέο κοιμητήριο στη Γλυφάδα, όπως επίσης και περίπου 7,2 στρέμματα, συνολικά, για την κατασκευή δρόμου. Η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, με τη δέουσα προσοχή και με σεβασμό στο περιβάλλον, είχε συντάξει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες για την εκκίνηση και την ολοκλήρωση του έργου, μέσω της κατασκευής νέας περιμετρικής οδού με φωτισμό και με περίφραξη, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη πρόσβαση στο νέο δημοτικό κοιμητήριο, καθώς και τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων του υπό ίδρυση κοιμητηρίου.

Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, είχε δηλώσει τότε, μετά την ψήφιση της τροπολογίας: «Ευχαριστούμε την Πολιτεία, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για την ευαισθησία και την πρόνοια που έδειξαν για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της Γλυφάδας, με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις. Προεκλογικά είχαμε δεσμευθεί για την άμεση διευθέτηση του καίριου αυτού ζητήματος. Οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου δημοτικού κοιμητηρίου θα ξεκινήσουν άμεσα, με πλήρη σεβασμό της κείμενης πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας και φυσικά με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θανόντων και στις οικογένειές τους».

- Διαφήμιση -