- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Έπειτα από το μπλόκο του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σχέδιο ανάπλασης, η τουρκική και αραβική πλευρά αναζητά ένα καινούριο πλάνο, με το οποίο θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταβίβαση του της Αστήρ Παλάς και θα πραγματοποιηθεί τελικά το μεγάλο έργο σε Βουλιαγμένη και Μικρό Καβούρι.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί ένα νέο πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει λιγότερο αριθμό κατοικιών από τις 100 που είχαν σχεδιαστεί αρχικά, με χαμηλότερους συντελεστές και γενικά με εμφανώς αλλαγμένη φιλοσοφία όσον αφορά τη δομή και το σχεδιασμό της ανάπλασης.

Το ΣτΕ είχε εκφράσει την έντονη ένστασή του στην ανέγερση νέων μονοκατοικιών και στην κατασκευή κτιρίων και οικημάτων στο μέχρι στιγμής αδόμητο τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι, διότι σύμφωνα με τους δικαστές η ανοικοδόμηση θα επιβάρυνε σημαντικά την ευαίσθητη περιοχή της χερσονήσου πέραν του επιτρεπτού ορίου.

Το νέο χωροταξικό σχέδιο του επενδυτικού σχήματος Dogus και Abu Dhabi Investment Council αναμένεται να υποβληθεί εντός των ημερών.

 

- Διαφήμιση -