- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Συντακτική Ομάδα Attica Coast

Πάνω από 25 διαφορετικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε περισσότερα από 90 διαφορετικά τμήματα, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αλίμου , επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Attica Coast , ο Αντιπρόεδρος του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου(Θ.Ο.Π.Α.Α.) , Νίκος Αλβανός.

 ΕΡ. Πόσον καιρό ασχολείστε με τα κοινά στον Δήμο Αλίμου;

ΑΠ. Άρχισα να ασχολούμαι τα τελευταία 6 χρόνια. Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά, αλλά δεν μπορούσα να δραστηριοποιηθώ λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων ως αξιωματικού της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Μετά την αποστρατεία μου, άρχισα να εκδηλώνω έντονα το ενδιαφέρον μου γι’ αυτά που απασχολούσαν τον Δήμο στον οποίο ζω.

ΕΡ.  Επιλέξατε στις προηγούμενες εκλογές να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο». Τι σας ώθησε στη συγκεκριμένη επιλογή;

 ΑΠ.Η γνωριμία μου με τον  Ανδρέα Κονδύλη, τον επικεφαλής της παράταξης, με γέμισε ελπίδα και ενίσχυσε την πίστη μου σ’ ένα καλύτερο αύριο του Αλίμου. Είδα στο πρόσωπό του έναν νέο άνθρωπο με όραμα, άξιο εμπιστοσύνης, δυναμικό αλλά και ευαίσθητο. Θεώρησα μεγάλη τιμή την πρότασή του να μπω στο συνδυασμό του οποίου ήταν επικεφαλής και αποφάσισα να αγωνιστώ στο πλευρό του.

ΕΡ. Ο κύριος Κονδύλης κέρδισε τις εκλογές κι έγινε Δήμαρχος της πόλης. Κι εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια σας έχει εμπιστευτεί στη θέση του Αντιπροέδρου του Θ.Ο.Π.Α.Α., του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.  Η συνεργασία σας αποδείχτηκε γόνιμη και αποτελεσματική.

 ΑΠ. Είχαμε και οι δύο τη βεβαιότητα ότι ο πολιτισμός ξεκινά μέσα από την καθημερινότητα του δημότη και σιγά-σιγά γίνεται τρόπος ζωής. Υπήρχε και υπάρχει το κοινό όραμα για την αναβάθμιση του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Δήμο μας. Εξάλλου, η επαφή μου με τον αθλητισμό χρονολογείται αρκετά χρόνια πριν, λόγω της ενεργής ενασχόλησής μου με το Τάε κβο ντο.

ΕΡ. Είναι δύσκολο να είναι κάποιος Αντιπρόεδρος σ’ έναν πολιτισμικό – αθλητικό οργανισμό;

 ΑΠ .Όλο αυτό το διάστημα μου έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά πολύ σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης και του Αθλητισμού. Είναι συναρπαστικό να έρχεσαι σε επαφή και να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους!

Φυσικά, υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες κατά τον σχεδιασμό και τον συντονισμό των δράσεων. Αλλά προσπαθούμε να τις αντιμετωπίζουμε όλες με δυναμισμό, θετική διάθεση και χαμόγελο. Άλλωστε ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν ασπίδες του ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

 ΕΡ.  Περιγράψτε μας τις δράσεις που υπάρχουν στον Θ.Ο.Π.Α.Α. και πώς αυτές κάνουν καλλίτερη τη ζωή του δημότη στη δύσκολη αυτή περίοδο που ζούμε.

ΑΠ.Βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή πάνω από 25 διαφορετικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε περισσότερα από 90 διαφορετικά τμήματα. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Pilates ενηλίκων, Aerobic ενηλίκων, Aerobic υπερηλίκων (ΚΑΠΗ), Ρυθμική, Εργαστήρι Ζωγραφικής και εικαστικής τέχνης, 3D Animation, Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών, Φωτογραφική ομάδα, Εργαστήρι Ψηφιδωτού, Εργαστήρι Χειροποίητου Κοσμήματος, Ραδιοφωνική Παραγωγή, Παραδοσιακοί χοροί και αρκετά άλλα.

Επιπλέον, Θεατρικές Παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά σε σχολεία του δήμου μας. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επίσης, υπάρχουν αθλητικά δρώμενα και εκδηλώσεις σε όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και στο δημοτικό μας κολυμβητήριο.

Ο στόχος παραμένει πάντα υψηλός: δημιουργικές διέξοδοι και ποιοτική ψυχαγωγία για τον κάθε δημότη !

 

- Διαφήμιση -