- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά
Στο 17ο Capital Link Forum, το σημαντικότερο συνέδριο στην Βόρειο Αμερική –στη Νέα Υόρκη- που αφορά αποκλειστικά στην προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, με σημαντική, κάθε χρόνο, παρουσία διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών και διεθνών επενδυτών, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Κα Έλενα Κουντουρά. Μια Πρόσκληση προς το διεθνές επενδυτικό κοινό, ώστε να διερευνήσει τις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό
Capital_link2Για τη συνεργασία και τη δικτύωση, “ώστε να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό brand name Eλλάδα”, μίλησε η υπουργός, η οποία επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε σημαντικές  αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. 
Ο τουρισμός, εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί κατά 25%, ενώ η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 20% και η Ελλάδα είναι κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός.
Σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, ανέφερε ότι αν και επιβλήθηκαν από τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει, μέσω εναλλακτικών μέτρων, να προσφέρει ελαφρύνσεις στον κλάδο.
Σχετικά με την προσφυγική κρίση, τόνισε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επηρεάζεται ο τουρισμός. 
Στα άμεσα σχέδια, όπως ανέφερε η κα Κουντουρά, βρίσκονται η βελτίωση των υποδομών, η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, η προέκταση της τουριστικής περιόδου και η εξέλιξη νέων τύπων τουρισμού και προορισμών.
Στο συνέδριο, που είχε θέμα το “Investing for Growth”, συμμετείχαν περισσότεορι από 1000 σύνεδροι, διεθνή επενδυτικά funds, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και Οργανισμοί, όπως και κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους οι κ.κ. George Logothetis, John Calamos Sr., John Catsimatidis, Efthimios Elias Mitropoulos, John Alfred Paulson και William Vrattos.
Capital_link1
- Διαφήμιση -