- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία / εξερεύνηση από τους Πανοραμίστες Βούλας που οργανώνουν μια πρωτότυπη περιήγηση στο σπήλαιο Νυμφόληπτου στη Βάρη, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα την Κυριακή 30/11/2014

Το σπήλαιο του Νυμφόληπτου που επισκέφτηκε για πρώτη φορά ο ο περιηγητής R. Chandler το 1765, βρίσκεται σε υψόμετρο 260μ στη θέση Κρεμαστός Λαγός, στα βόρεια της Βάρης, σε μικρή απόσταση από το μικρό σπήλαιο Συκιά.

nimfo3

Στο εσωτερικό του υπάρχουν επιγραφές, ανάγλυφα, σκαλισμένα αγάλματα και σκαλοπάτια τα οποία διαμορφώθηκαν από τον γλύπτη Αρχέδημο τον 6ο αιώνα π.Χ. για να το μετατρέψει σε ιερό.

Στις αρχές του 20ου αιώνα πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές από την εν Αθήναις Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, υπό την διεύθυνση του C.H. Weller. Τα ευρήματα φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ δύο από τα ανάγλυφα εκτίθενται στη Συλλογή Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

nimfo4

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 π.μ. από το Μνημείο των Πυροσβεστών (Θέση Κρεμαστός Λαγός) και θα διαρκέσει 2 ώρες. Εκεί θα προηγηθεί μια σύντομη ενημέρωση για το μνημείο, το οποίο απέχει 600 μέτρα από το σπήλαιο. Οδηγοί θα είναι οι Σπηλαιολόγοι της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γεωργία Μπουρμπούλη, Ιωάννης Τσακανίκας και Παναγιώτης Δευτεραίος.

nimfo5

Για να δηλώσεις συμμετοχή στείλε το ονοματεπώνυμο και κάποια στοιχεία επικοινωνίας στο panoramatistesvoulas@gmail.com.

- Διαφήμιση -