- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Τα χρώματα, οι γεύσεις , οι μουσικές, οι πολιτισμοί της Μεσογείου ανταμώνουν στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και δίνουν ένα μεγάλο τριήμερο ραντεβού στην παραλία της Βάρκιζας .

 

Στις 24,25 και 26 Ιουνίου η Μεσόγειος δίνει ραντεβού στη παραλία της Βάρκιζας (δίπλα στο λιμάνι) διοργανώνεται το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης .

varkiz11

 

Στις 24 Ιουνίου, ξεκινάει μια διαδρομή στη μουσική, την τέχνη και την οινογνωσία με σταθμούς την Κάτω Ιταλία, τη Σικελία, τη Γαλλία και τη νησιωτική Ελλάδα, δίπλα στη θάλασσα, με μουσική και κρασί από τη Μεσόγειο που μας ενώνει. Με το Μεσογειακό Φεστιβάλ ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ), καλωσορίζει επίσημα το καλοκαίρι.

 

Η γιορτή είναι ειδικά σχεδιασμένη, να αναδείξει τον μεσογειακό πολιτισμό και τις παραδόσεις του, μέσα από συναυλίες, βραδιές οινογνωσίας, μουσικό αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα, την Κάτω Ιταλία, Νότια Γαλλία και Ισπανία αλλά και εικαστικά δρώμενα.

 

Στόχος είναι, οι θεατές να μυηθούν στη μαγεία της Μεσογείου, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από γεύσεις και μουσικές χαρακτηριστικών περιοχών της, με φόντο τη θάλασσα του Σαρωνικού, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αττικής, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα την παραλία της Βάρκιζας.

 

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

Παρασκευή 24 Ιουνίου – Μουσικό αφιέρωμα στη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ισπανία με την Κατερίνα Κουρεντζή. Η βραδιά θα κορυφωθεί με συναυλία των Encardia, που θα μας ταξιδέψει στην Κάτω Ιταλία.

 

Σάββατο 25 Ιουνίου – Πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα». Μια βραδιά οινογνωσίας και μουσικής. Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, ως παρουσιαστής, θα μας ταξιδέψει στην ιστορία του κρασιού και τη λαογραφική ιστορία του τόπου μας, μέσα από video, σχόλια και τραγούδια, που ερμηνεύει ζωντανά ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Χατζηνικολάου συνοδεία ορχήστρας. Στο δεύτερο μέρος ένα αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα με την Καίτη Κουλλιά και τη σύμπραξη τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.

 

Κυριακή 26 Ιουνίου – Μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, δύο από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας μας, των οποίων οι ήχοι χρόνια τώρα αποτυπώνουν το μεσογειακό πνεύμα και την ψυχή όλων μας.

 

Το τριήμερο θα εμπλουτίσουν δραστηριότητες εικαστικού περιεχομένου, χορευτικές παραστάσεις από τοπικά συγκροτήματα αλλά και πολλές εκπλήξεις από το Ναυτικό Όμιλο Βάρης – Βάρκιζας.

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

- Διαφήμιση -