- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για τη νέα χρονιά, οι New York Times συμπεριλαμβάνουν και τη Θεσσαλονίκη, εκθειάζοντας το φαγητό και τις γεύσεις της.

Η γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά έκανε αίσθηση στους New York Times, οι οποίοι συνέταξαν μια λίστα με τα 52 μέρη του κόσμου που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος. Η επιλογή της συμπρωτεύουσας έγινε με βάση… γευστικά κριτήρια και όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι νέοι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο, ανοίγοντας εστιατόρια και βάζοντας σύγχρονες πινελιές στις παραδοσιακές ελληνικές, σλάβικες και οθωμανικές γεύσεις.

Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε το Σέμπρικο μιας κολεκτίβας ερασιτεχνών σεφ που χρησιμοποιούν ντόπια υλικά, το Roots που πειραματίζεται με τη χορτοφαγική κουζίνα και το Estrella, ένα στυλάτο καφέ, από τα πολλά της πόλης, όπου ανακαλύπτουν ξανά παραδοσιακά γλυκά.

Λόγω, μάλιστα, του μεγάλου πληθυσμού φοιτητών, αναφέρεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα του φθηνού φαγητού κι όλα δείχνουν ότι πρέπει να την επισκεφτούμε ξανά σύντομα.

Πηγή: clickatlife.gr

- Διαφήμιση -