- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μαζί με την άνοιξη που άνοιξε και επισήμως τις πόρτες της ήρθαν λαχταριστά εποχιακά φρούτα, τα οποία μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα. Το καλύτερο μέρος μάλιστα για να βρείτε τα πιο φρέσκα φρούτα είναι η λαϊκή αγορά, όπου τα προϊόντα έρχονται απευθείας από την ελληνική γη.

Διατροφικοί θησαυροί της άνοιξης

  • Το φρούτο της «αμαρτίας», το μήλο, φέρνει ο μήνας Μάρτιος στο πιάτο σας  και γεμίζει οφέλη την υγεία όταν το καταναλώνετε τακτικά. Το μήλο περιέχει εκτός των άλλων φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης τα φλαβονοειδή τα οποία υπάρχουν σε υψηλή περιεκτικότητα στα μήλα έχουν εξαιρετική αντιοξειδωτική ιδιότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το συγκεκριμένο φρούτο όταν καταναλωθεί καθημερινά συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου πρόκλησης εμφράγματος.

apples

  • Είναι κόκκινη, γλυκιά και με μεγάλη θρεπτική αξία. Ο λόγος γίνεται για τη φράουλα, το κατ’ εξοχήν φρούτο της άνοιξης, το οποίο παράγεται συνήθως στα μέσα του μήνα Απριλίου. Η φράουλα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συμμάχους κατά του καρκίνου, διότι διαθέτει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης παρατηρηθεί σε μελέτες, ότι οι φράουλες όταν καταναλώνονται σε συχνή βάση μπορούν να προστατεύσουν τόσο το μυαλό όσο και το δέρμα από τη γήρανση, καθώς σε αυτές εμπεριέχονται πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες.peaches
  • Ένα από τα πιο δροσιστικά και νόστιμα φρούτα του Μαΐου είναι το βερίκοκο, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της καλής υγείας του οργανισμού και του δέρματος λόγω της μεγάλης θρεπτικής του αξίας. Επειδή τα βερίκοκα περιέχουν μεγάλες ποσότητες καροτονοειδών και βιταμίνης C αποτελούν μια σημαντική ασπίδα για το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης το ροδάκινο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα για την υγεία ανοιξιάτικα φρούτα, καθώς διαθέτει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, διατροφικές ίνες και βιταμίνες. Το συγκεκριμένο φρούτο ξεχωρίζει επίσης διότι προστατεύει το στομάχι και βοηθάει την πέψη, λόγω της περιεκτικότητάς του σε αλκάλια.

 

- Διαφήμιση -