- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ένα από τα μικρά μυστικά, τα οποία χρησιμοποιούν όλες οι νοικοκυρές στις συνταγές τους, είναι τα μπαχαρικά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να μπλέκονται αρμονικά με τις γεύσεις του φαγητού και να προσθέτουν έξτρα νοστιμιά και γεύση. Ωστόσο, πολλά από τα μπαχαρικά εκτός από «ενισχυτικά γεύσης» έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν και την καλή υγεία του οργανισμού.

  • Η κανέλα, το κύριο συνοδευτικό σε ένα ριζόγαλο ή σε ένα κοκκινιστό κοτόπουλο, εκτός από χαρακτηριστική γεύση, έχει σίδηρο και μαγνήσιο. Προσθέτοντας μια μικρή κουταλιά κανέλας στο φαγητό σας, συμβάλλετε στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος καθώς και στην καλή λειτουργία των νεφρών. Η «μαγική» σκόνη της κανέλας χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων και σε πληγές ή εξανθήματα του δέρματος, διότι έχει επουλωτική και αντιμικροβιακή δράση.
  • Το συστατικό που απογειώνει τη χωριάτικη σαλάτα και δίνει εξαιρετική μυρωδιά στο ψητό κρέας, η ρίγανη, θεωρείται στην ελληνική κουζίνα ένα από τα πιο σημαντικά καρυκεύματα. Η αντιοξειδωτική της δράση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και σιδήρου, την καθιστά αναντικατάστατη.dendrolivano
  • Βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας και εξαιρετικά διάσημο για τη χαρακτηριστική γεύση του, το κάρι, αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για το φαγητό αλλά και τον οργανισμό σας. Το κάρι αποτελείται ουσιαστικά από ένα μίγμα κύμινου, κόκκινου πιπεριού, κόλιανδρου και κουρκουμίνης, συνθέτοντας το κατάλληλο «φάρμακο» ενάντια στη γρίπη και τη θεραπεία φλεγμονών, καθώς όλα τα συστατικά της έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  • Το δενδρολίβανο όπως και το γαρύφαλλο είναι δύο καρυκεύματα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν τη λίμπιντο και να αναζωογονούν τον καταπονημένο οργανισμό. Το γαρίφαλο μάλιστα, περιέχει φλαβονοειδή, ουσίες οι οποίες προστατεύουν την καρδιά, ενώ επίσης το συγκεκριμένο μπαχαρικό χρησιμοποιείται και σε θεραπείες κατά της ακμής.
  • Ο δυόσμος και η μέντα, συνήθως χρησιμοποιούνται στον κιμά και στις πίτες, επειδή προσδίδουν έντονο αλλά υπέροχο άρωμα. Η μέντα επειδή περιέχει την ουσία μενθόλη, η οποία έχει δροσιστική γεύση, προστίθεται συχνά σε τσίχλες και στοματικά διαλύματα. Από την άλλη ο δυόσμος καταπραΰνει πόνους στο στομάχι και καταπολεμά της ημικρανίες.
- Διαφήμιση -