- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Τα «διαμάντια» της παραλιακής Αττικής, οι θάλασσες που αποτελούν πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου μπήκαν στο μικροσκόπιο του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές είναι οι καταλληλότερες για τα καλοκαιρινά μπάνια και ποιες πρέπει να αποφεύγονται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε το ΠΑΚΟΕ μετά την πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που  διαθέτει, η πλειοψηφία των θαλασσών της Αττικής πέρασαν τον έλεγχο. Συνολικά από τις 151 παραλίες που ελέχθησαν οι 96 κρίθηκαν κατάλληλες ενώ 55 βρέθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι.

Οι μετρήσεις έγιναν από τις 2 έως και τις 25 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί ο παράγοντας της «τυχαιότητας».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το ΠΑΚΟΕ  προχώρησε για 36η χρονιά στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων προκειμένου οι λουόμενοι να γνωρίζουν αν τα νερά που επιλέγουν να κολυμπήσουν φέρουν μικροβιακό φορτίο πέραν του επιτρεπτού ορίου.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τις κατάλληλες και ακατάλληλες θάλασσες ανά περιοχή

pinakas1

pinakas2

pinakas3

 

pinakas sarwnikos

pinakas 4

pinakas6

pinakas8

38 sounio

panakas9

pinakas10

pinakas11

dytikh attikh

13 14

 

 

 

 

- Διαφήμιση -