- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Εκδήλωση με τίτλο «Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των δημοτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton στα πλαίσια του «Athens Hilton Money Show 2016». Η εκδήλωση είχε στόχο να παρουσιάσει στην κατάμεστη αίθουσα τις νέες εφαρμογές που διαθέτει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και την επίδραση τους στην καθημερινότητα του πολίτη αλλά και των εργαζόμενων του Δήμου.

money1

Πρώτος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις νέες εφαρμογές του Δήμου και τα πρώτα θετικά αποτελέσματά τους. Τόνισε όμως, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευθούν οι διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών διαγωνισμών και ψηφιακής υπογραφής, προκειμένου να διασφαλιστεί περισσότερη διαφάνεια αλλά και να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία. Ανέφερε ως παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό στο Δήμο μας με το καρτέλ των εργολάβων που έχει καταγγείλει στις εισαγγελικές αρχές και το γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί, αν εφαρμοζόταν ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός στα έργα.

 

Ο Δήμαρχος εξήγησε στο κοινό, ότι η Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλη σημασία στην εξωστρέφεια του Δήμου και για το λόγο αυτό επιλέγει ενέργειες και εκδηλώσεις όπως αυτή του Money Show, προκειμένου να την ενισχύσει, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους διοργανωτές, με στόχο να διοργανωθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο Δήμο μας. Τόνισε στη συνέχεια τη σημασία της χρήσης των τεχνολογικών εφαρμογών στη δημόσια διοίκηση και χαρακτήρισε όσους δεν το κάνουν ακόμα το 2016, «Ψηφιακά Ανάπηρους».

money

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο συνιδρυτής της εταιρείας «Novoville», Ηρακλής Μποραντάς, ο οποίος παρουσίασε την ομώνυμη εφαρμογή που επιτρέπει στους δημότες να αναφέρουν προβλήματα της πόλης μέσω της συσκευής κινητής τηλεφωνίας ή της γραμμής του δημότη (15888), ενώ παράλληλα προσφέρει στις δημοτικές υπηρεσίες ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των αναφορών. Ο κ. Μπουραντάς παρουσίασε και τα αποτελέσματα χρήσης της εφαρμογής στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα οποία χαρακτήρισε «Success Story» και ενημέρωσε το κοινό ότι πλέον κάθε φορά που παρουσιάζει η εταιρεία την εφαρμογή σε κάποιον Δήμο, χρησιμοποιεί το δικό μας Δήμο ως παράδειγμα.

 

Τη σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε ο κ. Δημήτρης Καπακλής, διευθυντής της εταιρείας «Geovalues», ο οποίος παρουσίασε την εφαρμογή «Geopolis». Η εφαρμογή σήμερα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και πολύ σύντομα θα δοθεί στο ευρύ κοινό σε web και mobile μορφή. Η εφαρμογή θα παρέχει στους χρήστες πληροφορίες όπως η αντικειμενική αξία μιας περιοχής, οι χρήσεις γης ανά οικοδομικό τετράγωνο, ο συντελεστής δόμησης ανά ιδιοκτησία, αλλά και πολλές ακόμα γεωχωρικές πληροφορίες για την πόλη.

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χάρης Κυριακίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζόμενων του Δήμου με την χρήση των νέων τεχνολογιών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του πολίτες. Τέλος αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μια σειρά εφαρμογών και προγραμμάτων που έχει προμηθευτεί ο Δήμος κατά τη τρέχουσα δημοτική περίοδο και βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, όπως είναι το πρόγραμμα διαχείρισης προσωπικού, πρόγραμμα παρακολούθησης του προϋπολογισμού και αντίστοιχο παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος, η ηλεκτρονική υπογραφή, σύστημα gis για τα απορριμματοφόρα και του κάδους απορριμμάτων, η μηχανογράφηση της Δημοτικής Αποθήκης και η ηλεκτρονική οργάνωση και διαχείριση των δημοτικών κοιμητηρίων. Στη συνέχεια ο κ. Κυριακίδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο με πιστωτική κάρτα και τέλος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσουν ανιχνευτές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων στην πόλης που θα επιτρέπει στους δημότες να παρακολουθούν της τιμές ακτινοβολίας σε πραγματικό χρόνο.

 

Η εκδήλωση απέσπασε θετικά σχόλια όλων των παρευρισκομένων, από τους διοργανωτές του Money Show, από τον Βουλευτή Αττικής με το «Ποτάμι», Γιώργο Μαυρωτά αλλά και της Αντιδημάρχου του Δήμου Πεντέλης, κα Άντας Μπούσουλα η οποία ζήτησε μάλιστα από τον Δήμαρχο τη βοήθεια του να εφαρμόσει αντίστοιχες τεχνολογικές εφαρμογές στο Δήμο Πεντέλης.

Παρακολουθήστε εδώ video της εκδήλωσης:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

- Διαφήμιση -