- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η ελληνική κυβέρνηση αναζητώντας λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό στη χώρα, έχει ζητήσει από τους δήμους της πρωτεύουσας να παραχωρήσουν τα κενά δημόσια κτίρια ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες στις εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρόμιο Ελληνικού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης των προσφύγων.

Οι δήμαρχοι των παραλιακών δήμων με πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα έκτακτη συνάντηση με κεντρικό άξονα συζήτησης την πρόθεση της κυβέρνησης να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες στο πρώην αεροδρόμιο.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και εκ μέρους του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου η αντιδήμαρχος Άννυ Καυκά εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το θολό τοπίο που επικρατεί στο θέμα της διαχείρισης του Εθνικού Σχεδίου για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με όλου τους επίσημους φορείς της ΕΕ.

aerodromio

 

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την κατανόηση και τη συμπαράστασή τους όσον αφορά την τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες, όμως τόνισαν ότι ο χώρος του πρώην αεροδρομίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις ούτε σε κτιριακό ούτε σε υγειονομικό επίπεδο για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς.

 

Επιπλέον δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι οι οικονομικοί πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν οι δήμοι δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περίθαλψης και της φιλοξενίας των προσφύγων.

Σε κλίμα σύμπνοιας οι δήμαρχοι απεύθυναν κάλεσμα στην κυβέρνηση να παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για τους Πρόσφυγες και να ενημερώσει τους παραλιακούς δήμους σχετικά με το αν εντάσσονται στο σχέδιο αυτό.

aerodromio2

Με έντονο τόνο οι δήμαρχοι διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί ο χώρος του αεροδρομίου σε «πρόχειρο χώρο εναπόθεσης ψυχών» όπου δεν θα υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την φροντίδα και την περίθαλψή τους.

 

 

- Διαφήμιση -