- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Λογοτεχνικά απογεύματα στον Ιανό | Αφιέρωμα στον Φραντς Κάφκα

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης παρουσιάζει το αφιέρωμα «Κάφκα: από τη Δίκη στη Μεταμόρφωση» και συνομιλεί με το αναγνωστικό κοινό. Αν διατρέξει κανείς την παγκόσμια λογοτεχνία θα βρει λίγο από Κάφκα σε όλες τις μεγάλες της στιγμές: Στην Ιλιάδα του Ομήρου, στον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, στη Θεία Κωμωδία του Δάντη, στον Θάνατο του Ιβάν Ίλιτς του Τολστόι. Μετά τον Κάφκα η λογοτεχνία γράφεται αλλιώς… Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Πέγκυ Καραγιάννη. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

«Το κόκκινο νήμα μιας δεκαετίας» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Τόπος και το Polis Art Cafe παρουσιάζουν το βιβλίο του Σεραφείμ Σεφεριάδη «Το κόκκινο νήμα μιας δεκαετίας: Αναλύσεις και κείμενα στα χρόνια της κρίσης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Γιανουλόπουλος, καθ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Απόστολος Δεδουσόπουλος, καθ. Οικονομικών της Εργασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Γιάννης Κουζής, καθ. Εργασιακών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μια παρέμβαση θα κάνει ο Γιάννης Μαυρής, διευθυντής της Public Issue. Στο Polis Art Café, στις 7.00 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

«Αγάπη σαν ακολασία» στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Κριτική και το Booktalks παρουσιάζουν την ανθολογία των πεζογραφημάτων του Γιώργου Χειμωνά με τίτλο «Αγάπη σαν ακολασία». Τον τόμο επιμελήθηκε ο Αργύρης Παλούκας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης και ο Αργύρης Παλούκας. Θα συντονίσει η συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Η Γιώτα Ιωαννίδου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Αιώρα και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Γιώτας Ιωαννίδου «Σοχούμ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, οι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Σοφία Παυλίδου και η τραγουδίστρια Σοφία Παπαζόγλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

O Jo Nesbo στην Αθήνα

Ο Jo Nesbo επισκέπτεται την Αθήνα και συναντά τους αναγνώστες του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Μαριλένα Αστραπέλου και Γιώργο Νάστο για την αστυνομική λογοτεχνία, τον επιθεωρητή Χόλε και το μέλλον του, την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ο Χιονάνθρωπος» και πολλά άλλα. Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στις 7 το βράδυ (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ο Νίκος Δαββέτας στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Νίκου Δαββέτα «Ωστικό Κύμα». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Ιάκωβος Ανυφαντάκης, ο δημοσιογράφος Κώστας Κυριακόπουλος και η συγγραφέας Άντζη Σαλτάμπαση. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7.30 το βράδυ

O Θόδωρος Γρηγοριάδης στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη με αφορμή με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Καινούργια πόλη» αλλά και την επανέκδοση του βιβλίου του «Το παρτάλι». Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού | Ζυράννα Ζατέλη

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η Ζοέλ Λοπινό στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό με τίτλο «Πιάσε τ’ άστρα της ζωής». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Γιούλη Τσακάλου, διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας «Βιβλία-Παρουσιάσεις-Κριτικές». Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μελίνα Μαστραντώνη. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Έρση Νιαώτη στον Ευριπίδη στο Χαλάνδρι

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το βιβλίο της Έρσης Νιαώτη «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας». Νευρική ανορεξία και βουλιμία. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ένας θαρραλέος μονόλογος για ένα πρόβλημα, που παρά την έκτασή του, παραμένει ταμπού.Για το βιβλίο και για το θέμα των διατροφικών διαταραχών θα μιλήσουν η Ελευθερία Βάρσου, αν. καθ. Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ και η Ειρήνη Γιανναρά, δημοσιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Άρτεμις Γρύμπλα. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο Αμπδόν Ουμπίδια στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Ροές και ο Ιανός παρουσιάζουν τον συγγραφέα από τον Ισημερινό Αμπδόν Ουμπίδια που επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η ερωτική περιπέτεια και οι χαρακτήρες της». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πανεπιστημιακός Βίκτωρ Ιβάνοβιτς, η μεταφράστρια του βιβλίου Δήμητρα Παπαβασιλείου και ο μεταφραστής Νίκος Πρατσίνης. Στον Ιανό, στις 3 το μεσημέρι (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πηγή: Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr

- Διαφήμιση -