- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διαβούλευση για τη σύνταξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Δημαρχείο της πόλης την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Η διαβούλευση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος τόνισε τη σημασία του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την πόλη. Όπως ανέφερε, το ΣΒΑΚ θα αποτελέσει μία συνεχή διαδικασία για την προώθηση βιώσιμων στρατηγικών και μέτρων για τις μετακινήσεις ενσωματώνοντας τις ανάγκες όλων μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας.

Τις προσπάθειες του Δήμου για την ανάπτυξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας χαιρέτισαν όλοι οι φορείς που παρευρέθησαν στη διαβούλευση τονίζοντας τη σημασία του πλαισίου ανάπτυξης του Σχεδίου. Όλοι οι φορείς παρείχαν τη συναίνεσή τους για τις δράσεις που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα και παράλληλα δεσμεύτηκαν για τη συνδρομή τους και τη συνεργασία τους σε επίπεδο συλλογής στοιχείων, σχεδιασμού, αλλά και στην  υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων με το Δήμο και τους Μελετητές, έτσι ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη.

Στη διαδικασία, ως φορείς – εταίροι του ΣΒΑΚ συμμετείχαν εκτός από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα της Τεχνικής Υπηρεσίας η Περιφέρεια Αττικής με τον κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Ιωάννη Σκουμπούρη και τη Μ. Μιχάλη, Τμηματάρχης Τμήματος Μέτρων Προτεραιότητας, η Αττικό Μετρό Α.Ε. μέσω της Α. Αναστασάκη – Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδιασμού και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κ. Κ Κεπαπτσόγλου.

Παράλληλα στη εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΡΑΣΜΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές ΕΠΕ, οι μελετητές προηγούμενων σχετικών μελετών (Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου, Τεχνική Υποστήριξη σε Κυκλοφοριακά Θέματα) και τοπικοί φορείς, εργαζόμενοι και πολίτες.

Μετά τις τοποθετήσεις των φορέων – εταίρων του ΣΒΑΚ, παρουσιάστηκε από το γραφείο Μελετών ΕΡΑΣΜΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ, το πλαίσιο ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, οι διαδικασίες που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό, η συμμετοχική διαδικασία και τέλος παρουσιάστηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την έως τώρα συλλογή και ανάλυση των στοιχείων μεταφορών στο Δήμο και των ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρωθεί στο πλαίσιο των δύο ερευνών μετακινήσεων που πραγματοποιούνται για την ανάπτυξη του ΣΒΑΚ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση των φορέων και των συμμετεχόντων στη διαβούλευση όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε σχέση με τα προβλήματα που αφορούν τόσο την ανάπτυξη και την προώθηση του ΣΒΑΚ όσο και προβλήματα και πιθανά μέτρα βελτίωσης της κινητικότητας στο Δήμο.

Η διαβούλευση έκλεισε με την παρότρυνση  από το Δήμαρχο για την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων στις έρευνες μετακινήσεων και στις διαβουλεύσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί από όλες και για όλες ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση με τη σχετικού ερωτηματολογίου μπορούν να πατήσουν τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://vvv.gov.gr/index.php/city-planning-and-deliberating-wwd-2/item/10309-sxedio-viosimis-astikis-kinitikotitas#tab

Ολόκληρο το βίντεο της διαβούλευσης:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

- Διαφήμιση -