- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η πλέον διαδεδομένη αλλά σε πολλούς από εμάς άγνωστη για τα οφέλη της μέθοδος της ομοιοπαθητικής, είναι μια μέθοδος θεραπείας, την οποία τεκμηρίωσε επιστημονικά ο Γερμανός ιατρός Sammuel Hahneman τη δεκαετία του 1800.

Νωρίτερα από αυτόν, ο Ιπποκράτης είχε ήδη διατυπώσει το Νόμο των Ομοίων, μια από τις θεμελιώδεις αρχές της σύγχρονης ομοιοπαθητικής.

Στη χώρα μας ακόμα και σήμερα η πληροφόρηση και η ενημέρωση σχετικά με την ομοιοπαθητική βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο καθώς σύμφωνα με μια έρευνα, 82% των ανθρώπων γνωρίζουν την ύπαρξή της αλλά τίποτα περισσότερο για το αντικείμενό της ως ολιστική θεραπευτική μέθοδο.

Η φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής στοχεύει αρχικά στην ενδυνάμωση και ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στη συνέχεια την θεραπεία μιας ασθένειας από τη ρίζα της, και όχι καταστέλλοντας απλά τα συμπτώματά της.

Το μέσον για να επιτευχθεί η ίαση του εξασθενισμένου οργανισμού είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία δεν έχουν χημικές ουσίες και είναι απολύτως ασφαλή για κάθε οργανισμό και κάθε ηλικία. Βέβαια, το είδος και η σύνθεση του φαρμάκου, το οποίο προτείνεται σε κάθε περίπτωση από τον ιατρό, ποικίλει ανάλογα το ιστορικό, την ψυχοσύνθεση και γενικά την προσωπικότητα του ασθενή. Με άλλα λόγια ο οργανισμός προσεγγίζεται με ολιστικό τρόπο, ως μια οντότητα στην οποία το σώμα και το πνεύμα είναι αλληλένδετα και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους .

omoiopathitikh

Η εναλλακτική φύση της θεραπείας έγκειται στο γεγονός ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία προέρχονται κυρίως από φυτά,  μπορούν σύμφωνα με μελέτες, να θεραπεύσουν σοβαρές ασθένειες ενώ δεν επιφέρουν καμία παρενέργεια στον οργανισμό. Η θεραπεία, απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα σοβαρών ή χρόνιων ασθενειών – εγκαύματα, τραύματα, αλλεργίες, λοιμώξεις, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, ηπατικές και μυοσκελετικές δυσλειτουργίες, κατάθλιψη ή ψυχικές διαταραχές –, οι οποίες μπορούν να εξαλειφτούν ανάλογα με την έξαρση και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται.

Η ομοιοπαθητική μοιάζει περισσότερο σαν μια φιλοσοφία ζωής, σύμφωνα με την οποία μπορούμε με απλούς και φυσικούς τρόπους να βελτιώσουμε την υγεία μας τόσο σε παθολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσουμε όλοι τη δύναμη της φύσης προς όφελός μας.

 

 

- Διαφήμιση -