- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Βούλας “ΙΩΝΙΑ”, υπό την παρουσία του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού, κ. Παύλου, του κλήρου της περιοχής, βουλευτών, ευρωβουλευτών των πρώην δημάρχων Γ. Κιούκη και Γ. Μάντεση, ορκίστηκαν και ανέλαβαν τα καθήκοντα τους ο νέος Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά την θρησκευτική τελετή και την ορκομωσία , ακολούθησε η πολιτική διαπίστευση (πολιτικός όρκος) των δημοτικών συμβούλων της ΡΙ.ΚΙ.Π. και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

konsta9

konsta7

Κωνσταντέλλος: “Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας”

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος , στην ομιλία του , κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην Διοίκηση του Δήμου και επεσήμανε πως οι πόρτες τόσο του Δήμου όσο και του γραφείου Δημάρχου θα είναι ανοιχτές για όλους.
«Ο Δήμος μας θα είναι πρωτοπόρος και ατμομηχανή της ανάπτυξης της πόλης και όχι φρένο της», ανέφερε και σημείωσε πως σ’ αυτό το πλαίσιο είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, η λειτουργικότητα της πόλης και διευκόλυνση της οικονομικής ζωής της αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας.
Τόνισε ακόμα πως το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «δεν ήταν ένα προεκλογικό έντυπο. Είναι συμβόλαιο μαζί σας και θα τηρηθεί κατά γράμμα».

konsta8

Πανάς: Εν αναμονή του Εκλογοδικείου

Ο Σπύρος Πανάς, απερχόμενος Δήμαρχος, σημείωσε πως «ο συνδυασμός μας κλήθηκε να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο. Να ενώσει τους τρεις Δήμους σε έναν. Τα καταφέραμε. Μέσα στα τρισήμισυ αυτά χρόνια και με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου και να πραγματοποιήσουμε έργο».
Επίσης έκανε αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην διαδικασία του εκλογοδικείου η οποία όπως είναι γνωστό έχει οριστεί για την Δευτέρα, 1η Σεπτέμβρη.

konsta2

Χαμηλοί τόνοι

Σε χαμηλούς τόνους ήταν οι αναφορές και των άλλων επικεφαλής των παρατάξεων. Ο Κώστας Πασακυριάκος έθιξε το θέμα των παιδικών σταθμών, της αξιολόγησης και κινητικότητας των υπαλλήλων. Ο Δημήτρης Δαβάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην τελετή ορκομωσίας θεωρώντας τιμή για εκείνους και “ύψιστο καθήκον για τη στάση που θα ακολουθήσουν μετέπειτα”.

konsta4
konsta6
Κατά του μνημονίου

Πάντως ο Θ. Ματόπουλος, με κριτικές αιχμές, αναφέρθηκε στα μνημόνια, τον περιορισμό των δικαιωμάτων και κεκτημένων των πολιτών και παρακάλεσε όλους να συμπορευτούν για ένα δήμο αλληλεγγύης.

konsta5

Οι ευχές του Μητροπολίτη κ. Παύλου

Μετά τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Πολιτικών Συνδυασμών, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, υπογράμμισε τις τοποθετήσεις όλων και τους ζήτησε να έχουν γνώμονα το κοινό καλό του Δημότη, βγάζοντας όταν μπαίνουν σε αυτή την αίθουσα τις πολιτικές προκαταλήψεις που πιθανόν να έχει ο καθένας! Ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υγεία και δύναμη για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους για το καλό όλων και τόνισε τρεις αρετές : ΑΓΑΠΗ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ.

konsta10

- Διαφήμιση -