- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Την περασμένη εβδομάδα στη Γλυφάδα στήθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις προκειμένου να συλληφθεί ο διαχειριστής της ιστοσελίδας DVD movies online, ο οποίος κατηγορείται για διαδικτυακή πειρατεία.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής μέσω διαδικτύου, οι άνθρωποι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν το σπίτι- εργαστήριο του 37χρονου δράστη, στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία αποκρύπτονταν από την εφορία καθώς και ο υπόλοιπος ηλεκτρονικός εξοπλισμός που απαιτούνταν για τη λειτουργία του site.

dvd

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών ο δράστης διατηρούσε τη μεγαλύτερη παράνομη ιστοσελίδα διακίνησης κινηματογραφικών ταινιών, την οποία επισκέπτονταν περισσότεροι από 500.000 χρήστες μηνιαίως.

Όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, το ύψος της φοροδιαφυγής από την αρχή της λειτουργίας της ιστοσελίδας εκτιμάται στα 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο το κόστος από τα πνευματικά δικαιώματα αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο δράστης διατηρούσε και δεύτερο σπίτι- εργαστήριο στο Καβούρι και είχε τουλάχιστον άλλους δέκα συνεργούς, τα στοιχεία των οποίων αναζητά η αστυνομία.

- Διαφήμιση -