- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Με το σύνθημα «Η ζωή μας αλλάζει με έργα» ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιώργος Παπανικολάου, που είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία της Γλυφάδας. Στην εκδήλωση που έγινε στην Τερψιθέα, ενώπιον 5.000 πολιτών μέσα κι έξω από το κλειστό γήπεδο του Αγίου Τρύφωνα, ο κ. Παπανικολάου παρουσίασε το συνδυασμό του και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του και παρουσίασε το όραμά του για την επόμενη τετραετία στο Δήμο Γλυφάδας.

Μιλώντας για το νοικοκύρεμα και τον εξορθολογισμό του Δήμου Γλυφάδας, ο Γιώργος Παπανικολάου τόνισε ότι η πόλη άλλαξε από άκρη σε άκρη, μεταμορφώθηκε, έλυσε ζητήματα που απασχολούσαν γενιές ολόκληρες και απέκτησε υποδομές που ήταν ζητούμενες εδώ και δεκαετίες. Κι όλα αυτά τα έργα πραγματοποιήθηκαν, όπως υπογράμμισε, χωρίς ο Δήμος να δανειστεί ούτε μισό ευρώ.

«Και όχι μόνο αυτό. Σε μία εποχή δύσκολη με μνημόνια, capital controls, κλπ., η δημοτική μας αρχή παρέλαβε 12,5 εκατ. ευρώ το 2014 και σήμερα τα ταμειακά της διαθέσιμα στην τράπεζα είναι περίπου 22 εκατ. ευρώ. Και όχι μόνο δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη για να βρει χρήματα. Αντιθέτως, σήμερα ο δημότης, κατοικίες και επιχειρήσεις, όλοι μας, πληρώνουμε 10% λιγότερα δημοτικά τέλη. Ήδη, μάλιστα, από το 2015, οι πολύτεκνες οικογένειες και τα ΑΜΕΑ έχουν απαλλαγεί πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών. Για τους τρίτεκνους έχουμε κάνει 50% μείωση. Όλος αυτός ο λογαριασμός, τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από τα τέλη με πολύ κόπο και προσπάθεια και επιστρέφουμε πίσω στους δημότες, είναι 1,5 εκατομμύριο το χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Από το μεγάλο πρόγραμμα υποδομών που υλοποιήθηκε την περίοδο 2014-2019, ο κ. Παπανικολάου στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο κοιμητήριο της πόλης, που έλυσε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα δεκαετιών, στις αναπλάσεις δημοτικών χώρων, πλατειών, δρόμων και πεζοδρομίων, στην αναμόρφωση της παραλίας, που για πρώτη φορά βραβεύτηκε με τρεις γαλάζιες σημαίες και στα έργα που έγιναν για τα παιδιά: Τις δεκάδες πρότυπες παιδικές χαρές, τους τρεις ολοκαίνουργιους παιδικούς σταθμούς, τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων, κ.ά. Ξεχωριστή αναφορά έκανε επίσης μεταξύ άλλων στην πρωτοποριακή εφαρμογή Fix My City, μέσω της οποίας κάθε δημότης εύκολα και γρήγορα δηλώνει μια βλάβη ή ένα πρόβλημα, στη ριζική ανακαίνιση του κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» και στη δημοτική συγκοινωνία που για πρώτη φορά απέκτησε η Γλυφάδα.

«Τόση ώρα δεν ακούτε προθέσεις, μακέτες, αποφάσεις, συμβάσεις και σχέδια ή εργασίες που είναι σε εξέλιξη. Ακούτε έργα παραδομένα, έργα ολοκληρωμένα, που σήμερα είναι ζωντανή πραγματικότητα. Ο καθένας φεύγοντας από εδώ και κάνοντας μια απλή βόλτα στην πόλη μπορεί να διαπιστώσει ότι όλα αυτά είναι αληθινά. Έργα με υψηλές προδιαγραφές, έργα με ποιότητα», υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.

Αναλύοντας τον προγραμματικό του λόγο για την επόμενη τετραετία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας είπε χαρακτηριστικά: «Η νέα Αττική Ριβιέρα ήδη διαμορφώνεται, με την επένδυση στο Ελληνικό, τις επενδύσεις στα Αστέρια Γλυφάδας, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και άλλα πολλά. Ο ρόλος που πρέπει να έχει και που θέλουμε να διαδραματίσει η Γλυφάδα μας μέσα σε αυτή τη νέα εποχή είναι ένας και μοναδικός: Η Γλυφάδα θα πρέπει να είναι η πρωτεύουσα σε αυτή τη νέα Αττική Ριβιέρα. Με αυτό το φιλόδοξο στόχο, με αυτό το όραμα, ζητάμε την εντολή σας για να υλοποιήσουμε ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα έργων και υποδομών. Έργων μικρών και μεγάλων, έργων σε κάθε γειτονιά».

Το πρόγραμμα του Γ. Παπανικολάου κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος είναι να συνεχιστεί η αναβάθμιση της πόλης, σε κάθε της γωνιά. Ο δεύτερος είναι η δημιουργία νέων υποδομών, όπως δημοτικό γηροκομείο, δημοτικό ωδείο, κέντρο ιαματικών λουτρών – μετά την ανακάλυψη και πιστοποίηση της ιαματικής πηγής στη Γλυφάδα – νέοι χώροι στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι πολιτισμού, αγορά νέων ανοιχτών χώρων και μια «Εσπλανάδα» που θα ενώνει την παραλία με τον αστικό ιστό. Ο τρίτος πυλώνας είναι οι συνέργειες με την Πολιτεία, ώστε να έρθει επιτέλους το Μετρό στη Γλυφάδα, να αλλάξει η χάραξη του Τραμ, να φτάσει το φυσικό αέριο παντού, να αξιοποιηθεί το Νταμάρι του Βλάχου, στους πρόποδες του Υμηττού, να υπογειοποιηθεί η παραλιακή εφόσον γίνει και σε άλλα σημεία, κ.ά.

«Η ζωή μας αλλάζει με έργα και από αυτό εδώ το βήμα, σήμερα, σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι θα συνεχίσει να αλλάζει. Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά. Την εμπιστοσύνη σας, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, την εμπιστοσύνη που σας ζητώ να μας δείξετε ξανά, δεν θα την προδώσουμε ποτέ», είπε καταχειροκροτούμενος κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανικολάου.

Δελτίο τύπου του Δήμου Γλυφάδας 

- Διαφήμιση -