- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Αν και για πολλούς ανθρώπους το κάπνισμα αποτελεί μια απολαυστική συνήθεια, έχει ενοχοποιηθεί από όλους τους γιατρούς για την πρόκληση πολλών χρόνιων και σοβαρών ασθενειών– καρκίνο του πνεύμονα, του στόματος ή του λάρυγγα, νόσο Αλτσχάιμερ, καρδιαγγειακές παθήσεις- αποτελώντας την πρώτη αιτία θανάτου στο δυτικό κόσμο.

Τα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα είναι επίσης θλιβερά καθώς υποδεικνύουν, ότι οι Έλληνες όχι μόνο καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών αλλά καταναλώνουν και τα περισσότερα τσιγάρα κατά άτομο συγκριτικά με τους υπόλοιπους κατοίκους της Δυτικής Ευρώπης.

quitsmoking3

Σε μια αξιέπαινη προσπάθεια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε για πρώτη φόρα το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος με την αρωγή και τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίων συναντήσεων το οποίο ξεκίνησε μόλις χθες, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, και δημιουργήθηκε για να στηρίξει την προσπάθεια όσων είναι πρόθυμοι να απαλλαγούν από το κάπνισμα», δήλωσε ο υπεύθυνος του Δήμου στο Attica Coast.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι δωρεάν τόσο για τους δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όσο και για ετεροδημότες, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν αυτή την υπηρεσία.

Κάθε Δευτέρα από τις 1:15μμ έως τις 2:30μμ ο χώρος του Κ.Α.Π.Η Βούλας (Ζεφύρου 2) υποδέχεται τους καπνιστές, οι οποίοι με ισχυρή προσωπική βούληση και με τη συμβουλευτική καθοδήγηση του Πνευμονολόγου κ. Λεωνίδα Πιλιλίτση, θα απεξαρτηθούν σταδιακά από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

quitsmoking

«Κάθε εβδομάδα οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε ομαδικό επίπεδο, ενώ μία συνεδρία κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι ατομική, στην οποία ο καπνιστής θα συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να απέχουν από το τσιγάρο σε βάθος χρόνου. Στη χθεσινή εισαγωγική συνάντηση παραβρέθηκαν 12 άτομα και αναμένεται όλο και μεγαλύτερη προσέλευση τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε κατά την επικοινωνία του με το Attica Coast ο αρμόδιος του Δήμου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα και καμία δικαιολογία για την αναβολή του. Οι θετικές αλλαγές από τη διακοπή του καπνίσματος στον οργανισμό, στην εμφάνισή σας και μακροπρόθεσμα στην ποιότητα ζωής σας, θα σας ανταμείψουν για την κοπιαστική σας προσπάθεια.
Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ή για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία στο Τηλέφωνο: 213-2019914 και 213-2019904.

- Διαφήμιση -