- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ετοιμάζει μια μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια αναβίωσης των εθίμων της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Δήμος 3 Βήτα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου διοργανώνουν την εκδήλωση «Ένα ταξίδι στο ελληνικό Πάσχα», η οποία συνδυάζει σε μια σειρά εκδηλώσεων τα έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα ελληνικά νησιά.

Το Σάββατο 4 Απριλίου στις 12:00 πμ καλούνται όλοι οι δημότες να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως το έθιμο των «Αερόστατων» από την Αρκαδία, τα «Λαζαράκια» από τη Ρόδο, το σπάσιμο των «Μπότηδων» από την Κέρκυρα και πολλά περισσότερα.

boula

Παράλληλα, η ιστορία των εθίμων και οι ρίζες τους θα αποκαλυφθούν από τους επιμορφωτές του θεάτρου «Φούρνος», οι οποίοι θα επιχειρήσουν και την αναπαράσταση ορισμένων εθίμων.

Ιδιαίτερα για τους μικρούς φίλους του Δήμου, θα υπάρχει το εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας, όπου τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κατασκευή ευφάνταστων δημιουργιών. Επιπλέον, οι ηθοποιοί της «Ελεύθερης Θεατρικής Σπουδής» θα ανεβάσουν την διαδραστική παράσταση «Με χρώματα και Μουσικές», η οποία θα περιλαμβάνει και παραδοσιακές ελληνικές μουσικές.

mpothdes

Τέλος, οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, με μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, η οποία θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βούλας «Ιωνία». Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα «φιλοξενηθούν» πασχαλινά τραγούδια και ύμνοι από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

 

 

- Διαφήμιση -