- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε απολογισμό δράσεων του υπουργείου Τουρισμού προχώρησε η υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη», που ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στις αναπτυξιακές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

 

Μίλησε για την προσπάθεια θωράκισης και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και τον στόχο που επετεύχθη με 26 εκατομμύρια αφίξεις ξένων επισκεπτών και 14,5 δισ. ευρώ έσοδα,  δηλαδή 4 εκατ. αφίξεις και 1 δισ. ευρώ έσοδα περισσότερα, σε σύγκριση με το 2014, οπότε και οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες.

Κατά την υπουργό:

  • Ελήφθησαν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε να εκτελούνται κανονικά οι τραπεζικές συναλλαγές και αναλήψεις των τουριστών μέσω ΑΤΜ.
  • Δόθηκε προτεραιότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν χρήση εμβασμάτων, χωρίς να διαταράσσεται η τροφοδοσία και η λειτουργία τους.
  • Έγινε διαχείριση σε καθημερινή βάση των αναφορών των ξένων ΜΜΕ με καθημερινές προσωπικές συνεντεύξεις, δελτία τύπου και ανακοινώσεις σε μια συντονισμένη συνεργασία με τον ΕΟΤ και τις ελληνικές πρεσβείες.
  • Υιοθετήθηκε η εθνική καμπάνια Happening now #Greeksummer, διπλασιάζοντας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η κα Κουντουρά επισήμανε πως η χώρα απέδειξε ότι ο τουρισμός αποτελεί όχι μόνο τον βασικό στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για τη χώρα και όλους τους Έλληνες.

Με την αποφασιστική συμβολή του περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ και ένα εκατομμύριο άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, προσέφερε και προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στην προσπάθεια εξόδου της Χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Ο τουρισμός δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης, αυξάνει ή συμπληρώνει τα εισοδήματα του πληθυσμού των αστικών κέντρων και της περιφέρειας και προκαλεί αξιόλογες οικονομικές εισροές στις τουριστικές περιοχές. Συνδέεται επίσης και σε πολλές περιπτώσεις συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και πολλούς άλλους κλάδους της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

 

- Διαφήμιση -