- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Το Πάρκο του Φλοίσβου είναι τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας που και μόνο η θέασή του από κοντά, σου δίνει την εντύπωση πως έχανες πολλά για όσο δεν το επισκεπτόσουν.

Κείμενο: Attica Coast

Φωτογραφίες: Σοφία Παπανικολάου

Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη. Με ΤΡΑΜ από το Σύνταγμα ή λεωφορείο από τη λεωφόρο Ποσειδώνος κατεβαίνεις στις στάσεις “Πάρκο Φλοίσβου” ή “Τροκαντερό”.

Διερχόμενες γραμμές τραμ: Τ1 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ και Τ3 ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΒΟΥΛΑ

Διερχόμενες γραμμές λεωφορείων: 217 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ), 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΙΜΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Α1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΒΟΥΛΑ, Β1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ, Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ) και Γ1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΚΙΤΣΙ.

DSC_2470

DSC_2592

Το πάρκο εκτείνεται στα 80 στρέμματα και παραχωρήθηκε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου το 2009, για να διαμορφωθεί και να αναπλαστεί το 2006. Περιλαμβάνει παιδότοπο, παιδική χαρά, θερινό κινηματογράφο, αναψυκτήριο και εστιατόριο.

DSC_2578

Σε αυτήν την τεράστια έκταση φυτεύτηκαν 3.100 δενδρύλλια και θάμνοι και στρώθηκε 27.000 τ.μ. χλοοτάπητας.

DSC_2603

Στο Πάρκο συναντάς ποικιλία φυτών, κυρίως όμως εκπληκτικούς χώρους με σκιά για το καλοκαίρι ή τις ηλιόλουστες ημέρες του Φθινοπώρου  και την προστασία από τον ήλιο.

Όλο το Πάρκο καλύπτεται από πράσινο ποικίλου ύψους και είδους, αφήνοντας ενδιάμεσα πλακόστρωτους διαδρόμους για ποδήλατο και περίπατο.

DSC_2585

 

DSC_2605

Η ανακατασκευή του πάρκου και η διαμόρφωση του χώρου σε μερικά σημεία δείχνει εκλεπτυσμένο γούστο.

Σε άλλα πάλι σημεία τα πεύκα, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, αφήνονται ελεύθερα, σε γυμνό έδαφος δημιουργώντας υποψία μικρού δάσους.

DSC_2556

DSC_2595

Τα σκυλιά απαγορεύονται αλλά αν και το πάρκο είναι περιφραγμένο ποιος θα μπορούσε να τα εμποδίσει να κάνουν τη δική τους βόλτα;

DSC_2604

DSC_2601

Στην είσοδο της Παιδικής Χαράς του Πάρκου του Φλοίσβου, η ταμπέλα τη διαφημίζει ως το μεγαλύτερο και καλύτερο παιδότοπο της Ελλάδας.

Ο χώρος της παιδικής χαράς καλύπτει συνολικά 13 στρέμματα από τα οποία τα 6 στρέμματα είναι οι εγκαταστάσεις της και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.400 παιδιά από 2 έως 12 ετών!

DSC_2563

Ο παιδότοπος είναι πράγματι πλούσιος και φιλοξενεί πλήθος μοντέρνων παιχνιδιών και πρωτότυπων κατασκευών.

DSC_2571

 

Στη μέση του παιδότοπου υπάρχει μία μεγάλη κατασκευή έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων με τσουλήθρες, πατάρια και που επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ραμπών και τριγωνικών σκαλών με λαβές, ώστε να διευκολύνονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

DSC_2574

Το πάρκο χωρίζεται σε τρεις περιοχές: μία για νήπια 2- 5 ετών, μία για παιδιά μέχρι 12 ετών, μία για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής…

DSC_2562

και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης.

DSC_2570

 

Το δάπεδο γύρω από τα περισσότερα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ και αλλού έχει στρωθεί ποταμίσια άμμος, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί και να απορροφούνται οι κραδασμοί.

DSC_2566

Υπάρχει ακόμη Παιδικό Θέατρο.
DSC_2586

Και έτοιμοι χώροι για να φιλοξενήσουν καθίσματα ή άλλες δραστηριότητες.

DSC_2568

Στο Πάρκο υπάρχει ξύλινο αμφιθέατρο 8Ο θέσεων, όπου συχνά διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Υπάρχουν όμως ποδήλατα και αυτοκινητάκια προς ενοικίαση, γεγονός που δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτο τα παιδιά.

DSC_2606Το cafe-restaurant μοντέρνο, που σου αφήνει όμως και εντυπώσεις κλασικού, προσφέρει ποικιλία γεύσεων, φρεσκοκομένο καφέ, χειροποίητους λουκουμάδες και απαλή μουσική.

DSC_2588

Ένα πιάτο gourme ή σνακ με φρέσκα υλικά μπορεί να σας προσφέρουν την απόλαυση, σε μια βόλτα στην υπέροχη αυτή παραθαλάσσια, καταπράσινη έκταση.

DSC_2600

Το Πάρκο του Φλοίσβου αποτελεί μια αληθινή ανάσα ζωής για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής, απόλαυση για τα παιδιά.

DSC_2582

DSC_2569

Για το Φθινόπωρο, τον χειμώνα, για όλες τις εποχές, στο Πάρκο μπορείς να περπατήσεις, να αθληθείς, να συνοδεύσεις τα παιδιά σου, να πιεις τον καφέ σου ή να φας.

DSC_2577

Να καθίσεις σε ένα παγκάκι, επάνω στο γρασίδι, κάτω από τα “περίπτερα”, να ζωγραφίσεις ή να γράψεις, να βρεθείς με την αγαπημένη σου.

DSC_2579

DSC_2575

 

DSC_2583

DSC_2576

 

Από το Πάρκο δεν λείπουν και οι κατασκευές γνωστών γλυπτών ή καλλιτεχνών που προσθέτουν και μια νότα “κουλτούρας”.

 

DSC_2602

 

DSC_2590

Στο Πάρκο υπάρχει και το πανέμορφο θερινό σινεμά “Cine Φλοίσβος”.

cine-floisbos-_645x

cineflisvos

Το πάρκινγκ βρίσκεται κοντά στο θερινό σινεμά, ενώ υπάρχουν και χώροι στάθμευσης κοντά στη μαρίνα.

- Διαφήμιση -